В Україні можуть скасувати відстрочку від призову для однієї категорії громадян

В Україні триває воєнний стан та загальна мобілізація військовозобов'язаних громадян. Водночас, чимало українців мають відстрочку від призову. Право на відстрочку дається за медичними показаннями, за сімейним станом, а також за службовим станом, передають Патріоти України.

Зокрема, таке право мають представники влади, які посідають ключові посади, і чия робота критично важлива для виконання функцій управлння державою. Водночас, декому із можновладців можуть скасувати відстрочку від призову.

Йдеться, зокрема, про народних депутатів України. Авторка петиції пропонує скасувати їм відстрочки від призову і відправити депутатів на фронт.

"Внести зміни в закон України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", зокрема в статтю 23, а саме дати зелене світло на мобілізацію народних депутатів України до Збройних Сил України на період оголошення мобілізації в Україні", - пропонує авторка петиції.

Далі жінка аргументує своє пропозицію тим, що, як на її думку, велика кількість депутатів у Верховній Раді не конвертується в ефективність і якість їхньої роботи. Навіть у скрутний для держави час депутати ухвалюють закони про збільшення матеріального забезпечення собі і, водночас, тримають під сукном законопроекти, що є вкрай важливими для суспільства.

"По-перше, кількість депутатів є дуже великою, особливо в період військового стану в Україні.
По-друге, на жаль, їх діяльність є сумнівною і не може бути віднесена до об'єктів критичної інфраструктури). З огляду на то які законопроекти приймаються в країні - (такі як підвіщення собі виплат та надбавок - 7651) і законопроекти які не приймаються, а є критично важливими для суспільства України (такі як 8150,7438 та інші)", - аргументує свою позицію авторка петиції.

Для довідки

Згадані авторкою петиції законопроекти 7651, 8150 та 7438 мають такі назви:

7651 - Про внесення змін до Закону України "Про внутрішній водний транспорт" щодо судноплавства під час введення воєнного або надзвичайного стану;

8150 - Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення вимог законодавства про харчові продукти, корми, ветеринарну медицину та благополуччя тварин;

7438 - Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання та обігу піротехнічних виробів.

Петиція була зареєстрована на сайті електронних петицій 2 лютого. Відтоді вона набрала трохи більше півтисячі голосів. Для того, щоб вона лягла на стіл президенту або комусь із його Офісу, їй треба набрати 25 тисяч голосів. Але для набору потрібної кількості голосів ще є 86 днів… Будемо сподіватись, що за цей час війна в Україні скінчиться, і народним обранцям не доведеться приміряти на себе військові однострої.

Мілевський поновив кар'єру футболіста: Стало відомо, де він буде грати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:58

Колишній нападник київського "Динамо" та збірної України Артем Мілевський оголосив про повернення у футбол. 39-річний уродженець Мінська виступатиме за столичний медіаклуб IGNIS, передають Патріоти України. За IGNIS грають футбольні агенти та функціон...

Посол пояснив, чи приїде ТЦК шукати ухилянтів за кордоном

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:30

Після низки новин про те, що поза межами України може розпочатись процес ідентифікації військовозобов’язаних українців, яких поки не збираються зобов’язувати повертатись, дипломати розповіли деякі нові подробиці, передають Патріоти України. В коментар...