В Україні можуть змусити деяких водіїв перескладати іспити: До чого готуватися

Реформа системи видачі водійських посвідчень в Україні для водіїв обернеться необхідністю періодично перескладати іспити на права. Їм доведеться підтверджувати свою кваліфікацію через певний проміжок часу, який складає від 10 до 15 років. Про це розповіла заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури Юлія Клименко, передають Патріоти України.

За її словами, насамперед перед такою необхідністю постануть працівники транспортних компаній. Точний період перескладання визначить Верховна Рада, коли ухвалить всі відповідні зміни до законодавства. Що стосується водіїв, які професійно займаються перевезеннями, вони будуть підтверджувати свої навички кожні 5 років. Це відповідає вимогам до водіїв, які працюють у Європейському Союзі.

Раніше також повідомлялось, що незабаром водії отримають змогу складати іспити на права у будь-якому зручному для них сервісному центрі МВС, незалежно від місця, де вони навчались в автошколі. Так само посвідчення можна буде отримати у тому сервісному центрі, де це зручно. Реформу у сфері видачі водійських посвідчень в Україні проведуть, щоби позбутись корупції. Якщо всі заплановані зміни буде успішно запроваджено, "купити" права стане практично неможливо.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...