В Україні нарешті настає справжня весна: Синоптики розповіли про погоду у неділю та наступного тижня

Погода в Україні 28 березня, в неділю, буде такою ж теплою, але місцями пройдуть опади. Стовпчики термометрів сягатимуть днем відміток близько +10... +15 градусів. При цьому на заході, півночі та в деяких південних регіонах очікуються дощі. Такий прогноз опублікувала синоптик Наталя Діденко та Український гідрометцентр, зазначають Патріоти України.

"Всюди буде тепло, +10... +15 градусів. Але холодний атмосферний фронт принесе зниження температури в західну частину України, до + 6... + 9 градусів. Дощі пройдуть на Заході, Півночі, Вінницькій та Одеській областях, на решті території переважно сухо", - розповідає синоптик у своєму блозі в Facebook.

Також Діденко спрогнозувала погоду для жителів столиці. За її даними, в Києві у вечірній час будуть можливі опади.

"28 березня у столиці до +13 градусів, тепло) На початку тижня трохи похолодає, але ненадовго))", - додала експерт.

В Українському гідрометцентрі зазначають, що опади сконцентруються переважно в західних, північних і центральних регіонах. Там же очікуються і мінімальні показники тепла – від +7 до +11 градусів.

При цьому рівень тепла в середньому по країні буде доходити до +10... +12 градусів. До +15 градусів очікується лише на півдні України. Вночі термометри не опустяться нижче +2... +4 градусів. Проте незначні заморозки очікуються на сході з мінімальними показниками до -1 градуса в темний час доби.

Погода в Україні 28 березня (карта: meteo.gov.ua)

Також повідомлялося, що синоптики дали прогноз на квітень. У другому весняному місяці середньомісячна температура повітря очікується в межах 8-11 градусів тепла, що в межах середніх багаторічних значень.

Опалювальний сезон в Україні можуть завершити достроково, названо терміни і причину

вівторок, 19 березень 2024, 11:28

Опалювальний сезон в Україні цього року завершиться наприкінці березня через плюсову температуру повітря. Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов, . "Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на п...

В Україні повернули обов'язкову індексацію зарплат, але підвищення можна не чекати? Всі нюанси

вівторок, 19 березень 2024, 11:26

Для українських роботодавців повернули зобов'язання щороку проводити індексацію зарплат. У 2023 році дія такого правила була припинена, проте 2024-го її відновили. Утім, українцям не доводиться розраховувати на різке підвищення окладів - обов'язковій і...