В Україні назвали дату виходу з обігу монет номіналом 1, 2 і 5 копійок

Після завершення процесу вилучення монет і введення в обіг банкноти 1000 гривень номінальний ряд гривні скоротиться з 17 до 12.

Монети номіналом 1, 2 і 5 копійок перестануть бути засобом платежу в Україні з 1 жовтня 2019 року. Про це під час брифінгу сказав голова Національного банку України (НБУ) Яків Смолій, передає кореспондент сайту "Сегодня", передають Патріоти України

"Громадяни зможуть без обмежень і безкоштовно обміняти ці монети на монети і банкноти інших номіналів протягом наступних трьох років", - зазначив Смолій.

Так, протягом першого року з дати вилучення їх з обігу - до 30 вересня 2020 включно - це можна буде зробити в усіх відділеннях українських банків. А протягом трьох років з дати вилучення їх з обігу - до 30 вересня 2022 включно - в Національному банку та уповноважених банках (Ощадбанк, ПриватБанк, Райффайзен Банк Аваль).

За його словами, також поступово виведуть з обігу монету номіналом 25 копійок, так як потреба в ній зникне при відсутності п'ятикопійкової монети. Проте точних дат виведення 25 копійок з номіналу поки не називають.

Після завершення процесу вилучення монет і введення в обіг банкноти 1000 гривень номінальний ряд гривні скоротиться з 17 до 12, додали в НБУ. При цьому, як відзначають в Нацбанку, зміна банкнотно-монетного ряду не вплине на інфляцію.

Національний банк України (НБУ), який вже ввів в обіг монети номіналом 1 і 2 гривні , планує поступово повністю відмовитися від паперових банкноти від 1 до 10 гривень. Монети номіналом 5 і 10 гривень будуть введені в 2019 і 2020 роках відповідно.

Джерело: Сегодня

Життя повністю змінилось: Пара під час ремонту в кухні знайшла схований скарб на кругленьку суму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:55

Пара була приголомшена, коли під час ремонту будинку розкопала бетонну підлогу в кухні й знайшла захований скарб вартістю 60 000 фунтів стерлінгів (майже три млн гривень). Про це пише Mirror, передають Патріоти України. Роберт та Беккі Фукси розкопувал...

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...