В Україні обрали главу податкової служби: Що про нього відомо (фото)

Комісія вищого корпусу державної служби рекомендувала Кабінету міністрів призначити Сергія Верланова главою Державної податкової служби, повідомляють Патріоти України.

Як зазначає прес-служба Міністерства фінансів, 23 квітня пройшов заключний етап конкурсного відбору на главу ДПС.

"Трійка фіналістів в прямому ефірі представила членам комісії свою програму розвитку Служби, а потім протягом години відповідала на запитання представників бізнесу, народних депутатів, експертів і членів комісії", - йдеться в повідомленні.

Верланов отримав сумарно 16,45 бала, Сергій Пєтухов - 13,54 бала, Дмитро Олексієнко не набрав балів, достатніх для рейтингового оцінювання.

Верланов працює на посаді заступника глави Мінфіну з липня 2018 року. До цього працював головним юристом в юридичній фірмі "Саєнко Харенко".

Верланов здобув вищу освіту в Львівському національному університеті імені Івана Франка: в 2003 році закінчив юридичний факультет за спеціальністю "Правознавство" та здобув кваліфікацію магістра права; в 2008 році отримав науковий ступінь кандидата юридичних наук за спеціальністю "Теорія та історія держави і права; історія політичних і правових навчань". Після завершення навчання працював юрисконсультом ряду підприємств Львівської області.

У листопаді 2008 року почав працювати на посаді юриста в одній з компаній "Великої четвірки" - PwC, де пропрацював до червня 2015 року.

З липня 2015 до липня 2018 року обіймав посаду партнера в провідній юридичній фірмі Sayenko Kharenko. У 2015 - 2017 роках був співголовою юридичної правового комітету Американської торгової палати в Україні.

З 2016 року є членом Громадської ради доброчесності, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. В міністерство Верланов був призначений в липні 2018 року. На посаді заступника міністра фінансів він займається податкової та митної політики, реформою Державної фіскальної служби та митної служби, фінансовими розслідуваннями.

Новий шлях постачання армії агресора маже готовий: Росіяни завершують будівництво залізничного моста поблизу Маріуполя, - Андрющенко

четвер, 25 квітень 2024, 9:32

Російські окупанти майже завершили будівництво залізничного моста біля села Гранітне, що неподалік Маріуполя. Про це у своєму телеграм-каналі написав радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко. "Будівництво залізничного мосту біля Гранітно...

Науковці розшифрували практично знищені папіруси з Помпеї, з котрих дізнались місце поховання великого філософа Платона та обставини його життя

четвер, 25 квітень 2024, 9:23

Революційне сканування та дослідження папірусів Геркуланума виявило чудові нові подробиці про філософа Платона, зокрема точне місце його поховання, повідомляє "Ancient Origins" . Це значне археологічне досягнення стало результатом проєкту розшифровки ...