В Україні очікується значне здорожчення хлібу

Незабаром продукт #1 може зросте в ціні на 20% через зростання вартості борошна та інших компонентів.Про це повідомляє businessua у четвер, 8 серпня, передають Патріоти України.

За оцінками президента Всеукраїнської асоціації пекарів і директора компанії "Київ Хліб" Юрія Дученка, ціни на хліб потрібно підвищити на 15-20%.

"Якщо цього не станеться, багато хлібозаводів можуть просто зупинитися і в країні почнуться перебої з хлібом. Уже зараз низка підприємств на межі зупинки, деякі переходять на роботу в одну зміну", - пояснив він.

Дученко додає, що якщо у квітні купували борошно по 10 тисяч за тонну, то зараз воно коштує вже 15 тисяч, а до листопада очікується ціна у 16-16,2 тисячі.

"Ціни на борошно за минулі кілька місяців зросли на 50% і продовжують збільшуватися. Борошно в собівартості хліба - це приблизно 40%. Інша сировина (цукор, соняшникова олія та ін.) подорожчала з початку року більш ніж на 20%. Зростають витрати на електроенергію, логістику, пакувальні матеріали тощо", - розповів Дученко у коментарі Мінфіну.

Остання олімпійська медаль у кар'єрі. Нардеп Жан Беленюк завершив після перемоги над поляком, зняв свої борцівки на рингу

п’ятниця, 9 серпень 2024, 0:30

Український спортсмен Жан Беленюк завершив кар'єру борця греко-римського стилю. . Після перемоги над поляком Аркадіушом Кулиничем у бронзовій сутичці на Олімпійських іграх 2024, Жан зняв свої борцівки на рингу, що символізує завершення кар'єри. . Заз...

"Як законодавці, ми готові": У "Слузі народу" збираються суворо карати за неофіційну оренду житла

п’ятниця, 9 серпень 2024, 0:10

Ринок оренди житла в Україні залишається нерегульованим, адже багато власників житла не хочуть офіційно декларувати доходи від оренди, уникаючи оподаткування. Про це в інтерв’ю Укрніформу народний депутат від "Слуги народу", член Комітету Верховної Рад...