В Україні одним мільярдером може стати більше: "Молдовський Коломойський" попросив притулок у офіційного Києва

Наша держава привабила Влада Плахотнюка тим, що нікого не видає Росії.
Влад Плахотнюк. Фото: Главком.

Колишній лідер Демократичної партії Молдови, олігарх-втікач Володимир Плахотнюк подав клопотання про надання політичного притулку не лише в США, а й в Україні. Про це заявив мер молдовського міста Бєльці, лідер проросійської "Нашої партії" Ренато Усатий, повідомляють Патріоти України з посиланням на TV8.

"Я запитав декого з українських служб, у чому сенс Владу Плахотнюку отримати політичний притулок в Україні. Він пояснив мені, що той перебуває в міжнародному розшуку за кількома відкритими справами в Російській Федерації, і Україна є державою, яка нікого не видає Росії", - сказав Усатий.

Раніше президент Молдови Ігор Додон заявив, що олігарха поселили в США. В середині червня 2019 року стало відомо, що Плахотнюк виїхав з Молдови відразу після того, як уряд Демпартії, яку він раніше очолював, оголосив про відставку. За даними "Української правди", 15 червня Плахотнюк полетів у Лондон з Києва.

Коли житлове питання стоїть гостро: Українські полярники показали домівку пінгвінів-верхолазів (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 5:00

В Антарктиці українці знайшли гніздо пінгвінів у незвичайно високій "точці". Учасники антарктичної експедиції зафіксували гніздування пінгвінів на висоті 295 метрів над рівнем моря. Про дивовижу повідомили у Національному антарктичному центрі України. ...

Перевірте своє! Названо прізвища, які вказують - ваші предки вели розгульне життя

вівторок, 19 березень 2024, 3:25

Деякі українці отримували родові імена за рисами характеру, професіями чи особливостями зовнішності. Існує перелік українських прізвищ, які давали справжнім ловеласам, передають Патріоти України. На генеалогічному порталі "Рідні" можна дізнатися, які у...