В Україні перерахували допомогу з оплати комуналки: Ось кого стосується та чому можна втратити субсидію

У серпні 2024-го в Україні відбувся традиційний автоматичний перерахунок субсидій. Суми допомоги на оплату комуналки оновляться у тих, чиї доходи зазнали суттєвих змін. А ось позбутися виплати можна через заборгованість за комунальні послуги, передають Патріоти України.

Перерахунок субсидій в Україні проводиться двічі на рік – у березні ("на літо") та у серпні ("на опалювальний сезон"), нагадали в Пенсійному фонді (ПФУ). Перерахунок здійснюється для домогосподарств (сімей), у яких за останні пів року:

  • збільшився сукупний прибуток на 50% і більше;
  • впав дохід на 50% і більше.

Під час перерахунку таких виплат у серпні враховується середньомісячний сукупний дохід за перший та другий квартали поточного року. Його порівнюють із доходами за третій і четвертий квартали минулого року.

Якщо в результаті порівняння виявляється, що прибутки отримувача змінилися більш ніж на 50%, розмір субсидії переглядають. Причина у самій формулі розрахунку субсидії, яка залежить не лише від витрат сім'ї на комуналку, а й від доходів.

При цьому варто враховувати, що субсидії можна позбутися у разі наявності боргів за комуналку та відмови від їхньої реструктуризації. Йдеться про заборгованість, що виникла в період трьох місяців та перевищує 680 грн.

У цьому випадку Пенсійний фонд не призначає субсидію доти, доки людина не укладе договір про реструктуризацію або не погасить борг.

А от у разі оформлення нової субсидії (тим, хто її ще не отримував) можуть відмовити і з інших причин. Зокрема це:

  • помилки у декларації про доходи чи заяві: якщо у наданих документах є неточності, Пенсійний фонд повідомить про це заявника. Йому нададуть 30 днів на виправлення помилок. Після цього документи можуть розглянути повторно;
  • неповний пакет документів – для надання додаткових довідок тощо дають 30 днів.

В Україні готуються помітно переписувати курс долара: Ось чого очікувати в банках у вересні

субота, 31 серпень 2024, 23:40

В українських банках очікується суттєва зміна курсу готівкового долара - насамперед, у продажу. За прогнозами, протягом наступного тижня (2-8 вересня) вартість американської валюти в них перебуватиме в межах 41,2-41,8 грн, передають Патріоти України. В...

Масштабні відключення світла будуть тривати? Яку нову тактику обстрілу використала Росія

субота, 31 серпень 2024, 23:25

Масштабні відключення світла в Україні пов'язані з особливістю атаки Росії на енергосистему країни 26 серпня. Річ у тім, що ворог використовував ракети з касетною бойовою частиною – щоб збільшити площу ураження, передають Патріоти України. Про це повід...