В Україні підвищать частину дорожніх штрафів: Які покарання за порушення ПДР стануть жорсткішими

В Україні планують збільшити дорожні штрафи за порушення, які відбуваються у присутності дітей у транспортному засобі. Посилення також стосуватиметься пішоходів, які порушують ПДР (наприклад, переходять дорогу в невстановленому місці) разом з дітьми. Про це йдеться у законопроєкті № 9289 Документ уже був розглянутий у комітеті парламенту у справах молоді та спорту та отримав схвалення, передають Патріоти України.

За порушення ПДР з дітьми буде передбачено додатковий штраф близько 850 грн або громадські роботи від 20 до 40 годин. В описі йдеться про "залучення неповнолітніх осіб до правопорушення".

"Згідно з даними ВООЗ, щорічно відбувається 1,35 млн смертей внаслідок дорожньо-транспортних пригод. Травми внаслідок ДТП є восьмою за значущістю серед причин смерті. Смерть внаслідок ДТП є першою причиною смерті серед дітей віком 5-14 років та молоді у віці 15-29 років", – йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту. Також в Україні залишається серйозною проблема контролю за дотриманням правил дорожнього руху. Особливо це стосується пішоходів, яких практично ніколи не штрафують.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...