В Україні планують перевіряти шлюби... на фіктивність

В Україні почнуть перевіряти шлюби на предмет фіктивності. Відповідний механізм зараз розробляють у Державній міграційній службі, зазначають Патріоти України.

Як пояснила голова ДМСУ Наталія Науменко, це допоможе уникнути схем із набуття іноземцями дозволу на проживання на підставі шлюбу. Вона зазначила, що ДМСУ вже відомо про такі випадки, і служба бореться з подібними схемами.

"Ми постійно працюємо з Мін’юстом, доводимо їм, що потрібно більш жорстко підходити до шлюбів іноземців. Однак їхня позиція така, що йдеться про права людини, і якщо навіть різниця у віці в 40 років, це ж кохання, тому змінювати вони нічого не планують", – наголосила вона.

Через це співробітники ДМСУ, спираючись на досвід інших країн Європи, розробили законопроєкт, який Верховна Рада ухвалила цього літа. "Ми зробили запобіжники для так званого "фіктивного шлюбу", і ми розробляємо зараз процедури перевірки. Яка наша філософія? Ти уклав шлюб – ти маєш на це право. Але це ще не підстава отримати дозвіл на проживання в Україні", – пояснила голова ДМСУ.

Для отримання дозволу на проживання іноземець має також матиме пройти співбесіди з міграційною службою і довести, що в нього з дружиною довга історія стосунків, і він планує довго жити в шлюбі. Науменко наголосила, що необхідні чіткі й зрозумілі процедури, аби уникнути маніпуляцій і зловживань жодною зі сторін.

Джерело: Цензор.НЕТ

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...