В Україні почалася епідемія раку: Онколог озвучив цифри, що шокують (відео)

В Україні понад мільйон людей мають онкологічні захворювання, ця цифра зростає щороку. Про це в ефірі ObozTV розповів лікар-онколог Антон Шкіряк. За його словами, сьогодні онкологічний пацієнт абсолютно покинутий державою, передають Патріоти України.

"Наразі ми маємо понад мільйон онкохворих у державі. Ми щороку виявляємо 140 тис. нових випадків. З цих 140 тис. 30 тис. людей помирають протягом першого року. З цих 140 тис. майже 32% не отримують повноцінного спеціального лікування у зв'язку зі своєю недугою, тобто залишаються без медичної допомоги", – розповів Шкіряк.

За його словами, останнім часом працездатні українці все частіше виявляють у себе злоякісні новоутворення. Серед чоловіків лідерські позиції посідає рак легень, а також простати. Серед жінок – рак молочної залози, навколоректальний рак.

"Щороку ми бачимо відсоток, який збільшується. Це епідемія. За п'ять років ми втратили 348 тис. громадян. В тилу, а не на фронті! Це трагедія загальнодержавного масштабу", – наголосив лікар.

Шкіряк перелічив головні чинники зростання онкозахворюваності в Україні: "У нас був Чорнобиль, у нас жахлива екологія, низькокультурне харчування, малорухливий спосіб життя, стресові фактори, які зумовлюють у людей онкологічні процеси".

Експерт підкреслив, що в Україні немає державної програми раннього скринінгу і виявлення онкологічних процесів. Крім того, за його словами, в Україні сьогодні на медицину виділяється менш ніж 3% ВВП, тоді як у розвинених країнах цей показник становить 7,5% ВВП.

Він зазначив, що вартість курсу хіміотерапії варіюється від 4 тис. грн до 50 тис. грн, залежно від препарату. "Ми всі дивилися відкриття нобелівських лауреатів з таргетної терапії нових препаратів, які дозволяють таргетовано влучати чітко в ціль самої пухлини, руйнуючи ДНК-зв'язки. На такі ліки пацієнти витрачають 6-7 тис. доларів за один курс, який щомісяця треба повторювати. Протягом року це 70-80 тис. доларів. Хто в Україні може собі таке дозволити? Одиниці. 32% онкохворих в Україні залишаться без лікування, тому що у них немає можливості піти в аптеку і купити медикаменти", – заявив Шкіряк.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...