В Україні почали перераховувати додаткові виплати до пенсії: Хто може отримати гроші

В Україні розпочалася виплата додаткових коштів для пенсіонерів. Грошова допомога здійснюватиметься щонайменше 4 місяці, а отримуватимуть пенсіонери суму, якої не вистачає до 3 тис. грн, але не менше 100 грн, передають Патріоти України.

Програма підтримки літніх українців триватиме щонайменше 4 місяці, повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики. Йдеться про спільний проект Пенсійного фонду, Мінсоцполітики та ООН, спрямований на підтримку громадян, які проживають у зоні бойових дій, мають низьку пенсію та не отримують іншу фінансову допомогу від міжнародних організацій.

"Для отримання виплати пенсіонерам жодних дій не потрібно. Вона проводиться без подання заяви, згідно з інформацією, що є в державних реєстрах. Виплата грошової допомоги здійснюється шляхом перерахування коштів на рахунки пенсіонерів", – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, що в Україні Ощадбанк з 1 вересня поновив проведення фізичної ідентифікації пенсіонерів та одержувачів соцдопомоги серед внутрішньо переміщених осіб (ВПО). У разі її непроходження виплату коштів буде зупинено.

Після проходження фізичної ідентифікації за встановленою процедурою видаткові операції за рахунком автоматично розблоковуються банком не пізніше наступного календарного дня.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...