В Україні почалися "облави" на авто з "неправильними" лампами: Що треба знати водіям і чи мають право штрафувати

В Україні водії в соцмережах скаржаться на штрафи за ксенон на автомобілях - якщо такі лампи не передбачені заводом-виготовлювачем, доведеться заплатити штраф у розмірі 425 гривень. Про це повідомляє "ТопЖир", передають Патріоти України.

Даний штраф передбачений за так звану самостійну зміну типу ламп. Передбачено, що можна ставити тільки ті лампи, з якими автомобіль випускає завод-виготовлювач. Також не можна використовувати ксенон без автоматичного коректора кута нахилу фар і пристроя для очищення фар.

Такі дії поліція кваліфікує:

  • за ч. 2 ст. 122 КУпАП за використання фар з порушенням вимог відповідних стандартів (штраф - 425 грн.);
  • або за ч. 1 ст. 121 КУпАП за керування водієм ТЗ, переобладнаним з порушенням відповідних правил, норм і стандартів (штраф - 340 грн., за повторне порушення протягом 1 року - ймовірність позбавлення прав від 3-х до 6-ти місяців).

У той же час юристи говорять, що в КУпАП не вказана конкретна інформація, чи дозволений ксенон в Україні. Також поліцейським ще потрібно довести, що використовуваний тип лампи не передбачений виробником.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...