"Навела страху на ворога": В Україні почалися випробування потужної зброї (фото, відео)

Міністерство оборони України проводить випробування великокаліберної стрілецької зброї вітчизняного виробництва. Зокрема, випробовуються 12,7-мм єдиний кулемет і 14,5-мм антиматеріальна гвинтівка, передають Патріоти України.

Як повідомляється на сайті МОУ, міністр оборони Андрій Таран розповів, що цими зразками планується поповнити арсенал стрілецької зброї "крупних калібрів" Збройних сил України.

За його словами, нові розробки здатні уражати легкоброньовані об’єкти. "Із задоволенням інформую, що вже проходить попередні випробування 12,7×108 мм єдиний кулемет від ТОВ "ХАДО-Холдинг". Упевнений в успіху, адже великокаліберні антиматеріальні гвинтівки цього підприємства у 2020 році були прийняті на озброєння ЗСУ і вже навели страху на ворога", – зазначив Таран.

Він додав, що успішне завершення усіх випробувань дозволить забезпечити потребу у кулеметах калібру 12,7×108 мм. Їх використовують не лише загальновійськові підрозділи, але й встановлюють на багатьох видах бойової техніки, кораблях та гелікоптерах.

Великокаліберна багатозарядна антиматеріальна гвинтівка калібру 14,5×114 мм із напівавтоматичним механізмом заряджання наразі теж проходить попередні випробування.

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...