В Україні почнуть використовувати препарат від COVID-19, який став науковим проривом

Міністерство охорони здоров'я додало препарат дексаметазон із групи кортикостероїдних гормонів до списку лікарських засобів, які можна використовувати під час коронавірусу. Про внесення відповідних змін до протоколу лікування COVID-19 в Україні розповів під час брифінгу глава МОЗ Максим Степанов, передають Патріоти України.

"Було розглянуте питання щодо внесення додаткових лікарських засобів, тобто розширення протоколу, яке ґрунтується на нашому досвіді та клінічних випробуваннях інших країн", – сказав він.

Міністр додав, що оновлення стандартів надання медичної допомоги за COVID-19 у національному протоколі спрямоване на те, щоб лікування цієї інфекції було ефективнішим.

"Щоб лікувати людину якомога швидше, щоб кількість одужалих осіб постійно збільшувалася, а летальних випадків – зменшувалася", – додав Степанов.

Зауважимо, що дексаметазон – це стероїдний препарат, який використовується ще з 1960 року як протизапальний засіб, а також для лікування деяких видів раку.

Перші результати дослідження препарату показали, що серед інфікованих, які перебували на штучній вентиляції легень, ризики смерті знизилися з 40% до 28%. Тоді як у тих, які потребували кисню, – з 25% до 20%.

Щоправда, у пацієнтів, які не потребували кисню чи механічної вентиляції легень, покращень через використання дексаметазону не спостерігалося. Медики наголошують, що це препарат, який використовується саме у випадку критичних станів.

Лікарі запевняли, що все нормально: Сашко Лірник розповів, від чого помер Дмитро Капранов

четвер, 18 квітень 2024, 3:25

У літератора були проблеми із серцем, через що Дмитро часто скаржився на біль. Однак медики запевняли рідних і близьких письменника, що "все нормально". Український письменник Дмитро Капранов помер 16 квітня внаслідок проблем із серцем. Таку версію озв...

"У Левка Лук'яненка воно теж було": Ірина Фаріон зробила заяву про своє комуністичне минуле

середа, 17 квітень 2024, 23:29

Те, що Герой України Лук'яненко за свої гуманістичні переконання був жорстоко репресований Радянською владою, як і Миколо Руденко, скандальна політикіню не може поставити собі в паралель співпадінь. Ірина Фаріон в інтерв’ю «Українським новинам» розпові...