В Україні повертають карантин через сплеск захворюваності на коронавірус: Що зміниться із 3 серпня (карта, відео)

В Україні з 3 серпня, через ріст кривої захворюваності на коронавірус - протягом останнього тижня фіксується понад тисячу нових випадків щодня - і в рамках адаптивного карантину, в деяких регіонах точково повернуть жорсткі обмеження, передають Патріоти України.

Зокрема, за новою методологією Міністерства охорони здоров’я області поділили на чотири епідемічні зони: "зелена", "жовта", "помаранчева" та "червона".

"Було введено такі нові правила адаптивного карантину, коли залежно від ситуації в конкретному місті або районі встановлюється той чи інший рівень небезпеки", – пояснив повернення карантинних обмежень глава МОЗ Максим Степанов.

Як уже відомо, в рамках поділу регіонів на епідемічні зони кожному з них присвоюють свій колір залежно від чотирьох показників: завантаженість ліжок, кількість тестувань на наявність COVID-19, коефіцієнт виявлення хворих та динаміка поширення коронавірусу.

"Це все робиться заради того, щоб ми були здатні надавати медичну допомогу нашим українцям, хворим на коронавірусну інфекцію", – пояснив заявив міністр охорони здоров’я.

Так, для регіонів, які потрапили до "червоної" зони, діятиме прогресивна шкала нових обмежень. Серед найжорсткіших із них – заборона роботи громадського транспорту, закриття закладів освіти, ресторанів і торговельних центрів. До такої зони потрапили Луцьк, Тернопіль та Кіцманський район Буковини.

Варто зауважити, що, попри обов’язковість таких правил, не всі місцеві управлінці погодилися їх виконувати. Зокрема, про небажання дотримуватися нових вимог заявили у Луцькій міськраді. Ігнорувати їх вирішив і мер Тернополя Сергій Надал. За його словами, в місті все працюватиме як і раніше. Єдине, на що місцева влада не може вплинути, то це поїзди – від 3 серпня вони не зупинятимуться в Луцьку і Тернополі.

"Рішення державної комісії з надзвичайних ситуацій і постанова уряду про введення Тернополя до "червоної" зони карантину є нелогічним, незаконним, необґрунтованим, тому в Тернополі виконуватися не буде. "Червона" зона може бути тоді, коли показник заповнюваності ліжок лікарні понад 75%, а в Тернополі лише 46%, тобто вдвічі менше від норми. Де логіка введення такого карантину?" – висловив обурення Надал.

Додамо, що окремі рекомендації МОЗ оприлюднило також для навчальних закладів. Фахівці охорони здоров’я вірять, що 1 вересня більшість учнів таки сяде за парти. Однак радять готуватися й до дистанційного навчання. Так, для учнівських груп в школах впроваджуватимуть індивідуальні графіки, щоб уникнути скупчення під час перерв. На заняттях можна не надівати маски, а от у коридорі їх потрібно буде носити. Крім цього, вхід до навчальних закладів буде дозволено тільки після вимірювання температури.

"То шо ти робиш то не "іскуство". А повна х**ня!": Соня Морозюк хотіла вразити підписників процесом написання картини, але щось пішло не так

четвер, 18 квітень 2024, 20:44

Вулична художниця, одіозна екснаречена Романа Гринкевича Соня Морозюк у себе в Instagram виклала відео, на якому показала, як створює нову картину. І – очікувано нарвалась на хвилю хейту, передають Патріоти України. На початку процесу Соня у рукавичках...

"Йому було прикро через позицію доньки": Ані Лорак відмовилася співати патріотичні пісні на слова свого батька

четвер, 18 квітень 2024, 20:32

«Певно, не дозволили продюсери», – здогадується пані Валентина. Мирослав дуже любив свою доньку Кароліну, говорить його колега. Валентина Макогон розповіла, що до 2014 року Кароліна спілкувалася з батьком, навіть допомагала йому фінансово. «Як їхні сто...