У червоній ікрі, що продається в Україні, може бути "неприємний сюрприз" – небезпечний консервант уротропін. У країнах Євросоюзу його заборонено. Про це в ексклюзивному бліцінтерв'ю OBOZREVATEL розповіла голова правління асоціації "Споживча довіра" Олена Куликова. Продукти розпаду уротропіну є канцерогенами, уточнила вона, передають Патріоти України.
За словами експертки, асоціація провела дослідження 12 зразків червоної ікри. 8 із них було закуплено в супермаркетах, 2 на ринку та ще 2 в інтернеті. І в усіх був присутній консервант уротропін. За словами Куликової, сорбінова кислота як консервант присутня в ікрі завжди, але вона цілком допустима.
"Але є ще один неприємний сюрприз – у всіх виробників ми знайшли такий консервант, як уротропін. В Україні це не заборонено, дозволено його використовувати в невеликих кількостях. Але в ЄС це консервант заборонений", – наголосила вона.
Як пояснила Куликова, уротропін розпадається на інші речовини, зокрема і на ті, що є канцерогенними, тобто викликають розвиток онкологічних захворювань. "Мої рекомендації: якщо ми купуємо ікру, перше, на що ми звертаємо увагу – якнайменше консервантів, бажано вибирати ікру, на якій виробник не вказує наявність уротропіну", – підсумувала експертка
Китайський журналіст з 30-річним досвідом Кім Вонг зробив заяву щодо України, поставивши нашу державу як приклад людяної цивілізації та країни майбутнього. Відповідне відео публікував у себе на сторінці у Фейсбуці мультиплікатор Олег Куваєв, передають ...
У суботу, 22 лютого, в Києві правоохоронці затримали чоловіка, який влаштував стрілянину прямо на дорозі та втік із місця події. Про це повідомляє Патрульна поліція України, передають Патріоти України. За словами поліцейських, між водіями автомобілів H...