
У червоній ікрі, що продається в Україні, може бути "неприємний сюрприз" – небезпечний консервант уротропін. У країнах Євросоюзу його заборонено. Про це в ексклюзивному бліцінтерв'ю OBOZREVATEL розповіла голова правління асоціації "Споживча довіра" Олена Куликова. Продукти розпаду уротропіну є канцерогенами, уточнила вона, передають Патріоти України.
За словами експертки, асоціація провела дослідження 12 зразків червоної ікри. 8 із них було закуплено в супермаркетах, 2 на ринку та ще 2 в інтернеті. І в усіх був присутній консервант уротропін. За словами Куликової, сорбінова кислота як консервант присутня в ікрі завжди, але вона цілком допустима.
"Але є ще один неприємний сюрприз – у всіх виробників ми знайшли такий консервант, як уротропін. В Україні це не заборонено, дозволено його використовувати в невеликих кількостях. Але в ЄС це консервант заборонений", – наголосила вона.
Як пояснила Куликова, уротропін розпадається на інші речовини, зокрема і на ті, що є канцерогенними, тобто викликають розвиток онкологічних захворювань. "Мої рекомендації: якщо ми купуємо ікру, перше, на що ми звертаємо увагу – якнайменше консервантів, бажано вибирати ікру, на якій виробник не вказує наявність уротропіну", – підсумувала експертка
Прем'єр-міністерка України Юлія Свириденко оголосила про запуск програми "УЗ-3000", яка надасть українцям можливість безкоштовно подорожувати залізницею з 1 грудня, передають Патріоти України. «Це можливість для всіх громадян України. Вона має запустит...
У той час як у частини українців можуть зменшитися пенсії, Пенсійний фонд України нагадав, що пенсіонери, які проживають за межами країни, мають щороку проходити ідентифікацію. Якщо цього не зробити, виплати тимчасово припиняють, але після підтвердженн...