"В Україні проведуть нову індексацію пенсій", - нардеп

Як повідомила народна обраниця, збільшення пенсійних виплат на 12-13% очікується в березні 2020 року.

Глава комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова заявила, що українських пенсіонерів чекає чергове підвищення пенсій, передають Патріоти України з посиланням на Подробности.

"Підвищення пенсій буде, в березні ми будемо індексувати. В тому числі, підвищення пенсій буде відбуватися за рахунок зростання прожиткового мінімуму", - заявила Галина Третьякова.
Також глава комітету Верховної Ради розповіла, що рівень прожиткового мінімуму, зазначений в ст.7 закону про Держбюджет на 2020 рік, проанонсовано як чесний прожитковий мінімум.
Підвищення пенсій на 12-13% буде можливо за рахунок двох факторів - інфляції і зростання фонду заробітної плати.
Також депутат відзначила, що Верховна Рада України дала установку Кабміну мінімізувати або повністю подолати різницю між прожитковим мінімумом, встановленим сьогодні, і прожитковим мінімумом, який згідно з Конституцією України повинен бути забезпечений пенсіонерам.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

У Міноборони розповіли, чи з'являться ТЦК за кордоном та чи будуть вони вручати повістки

четвер, 25 квітень 2024, 16:42

Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки не будуть працювати за кордоном. Вручення повісток за межами України виглядає нереальним, передають Патріоти України з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна. "ТЦК за кордо...