В Україні різко похолода, але не надовго: Синоптики розповіли, чого чекати

В Україні після значнго потепління очікується зниження температури. Про це пише відома синоптикиня Наталія Діденко, передають Патріоти України.

«Завтра буде найхолодніший день з найближчої перспективи! У північних та західних областях України навіть вдень температура повітря не перевищуватиме +6+11 градусів. Центральна частина у четвер буде строкатою. На Вінниччині та Полтавщині очікується +8+12 градусів. На Черкащині та в Кропивницькому з районами +12+17 градусів, на Дніпропетровщині до +19 градусів. На сході: Харківщина +10+14, Луганщина до +20, Донеччина +18 градусів. У південній частині очікується +15+20 градусів. Опади найбільш ймовірні на півночі, заході та на північному сході України — дощ, місцями можливий мокрий сніг. На решті території України — без опадів. Вітер завтра буде помірним, штормові пориви стихатимуть, хіба на північному сході десь рвоне до 15−20 метрів за секунду, пилові масиви з Сахари залишають нашу територію», — прогнозує вона.

За словами Діденко, у Києві 4-го квітня очікується не вище +8+10 градусів, вранці місцями пройде дощ, вдень без істотних опадів. Надалі температура повітря підвищуватиметься.

В Українському гідрометеорологічному центрі прогнозують 4 квітня мінливу хмарність.

«У західних, вночі і у північних областях місцями невеликий короткочасний дощ, на решті території без опадів. Вітер південно-західний з переходом на північно-західний, 7−12 м/с, вночі у північних, вдень у північно-східних та східних областях подекуди пориви 15−20 м/с. Температура вночі 2−7° тепла; вдень 13−18°, на півдні та сході країни місцями 20−22°, у північних областях 7−12°», — йдеться у повідомленні.

В Укргідрометцентрі додали, що за даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського 2 квітня у Києві були зафіксовані три температурних рекорди.

«Мінімальна температура повітря у столиці виявилась найвищою для цієї дати, адже вона не опустилася нижче 12,1°С. Попереднє рекордне значення 1951 року перевищено на 2,4°С. Максимальна температура повітря досягла 26,9°С, що на 3,8°С вище попереднього рекордного показника 2017 року. Середньодобова температура повітря виявилась найвищою за час проведення спостережень для 2 квітня і склала 16,4°С, що перевищило попередній рекордний показник 1990 та 2017 років на 2,4°С, а кліматичну норму — на 9,9°С», — йдеться у повідомленні.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...