В Україні розробили унікальний плащ-невидимку для військових (фото, відео)

Українці створили суперзахист від російських тепловізорів та дронів з тепловізійними камерами - своєрідний плащ-невидимку. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, передають Патріоти України.

За його словами, плащ блокує випромінювання тепла та робить бійців непомітними для ворога. Винахід створений на платформі Brave1. Федоров повідомив, що розробка компактна та легка — вага до 2,5 кг. Має високу захищеність від дощу та мокрого снігу. Також плащ не горить і захищає від високих температур.

Віце-прем'єр продемонстрував відео, на якому готовий зразок, який пройшов успішні випробування в польових умовах.

Раніше в публікаціях російських так званих воєнкорів стверджувалося, що їхні військові використовують спеціальні плащі, які мають теплоізоляційний прошарок, що дозволяє бути непомітними в тепловізор. Головна проблема росіян полягала в тому, що в такому виробі важко виявити будь-яку фізичну активність, тому що людина перебуває у справжньому термосі.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...