В Україні сало може зникнути з прилавків, названо причину

В Україні фермери відмовляють вирощувати свиней. Тому зовсім скоро у країні може не бути сала. Про це в Асоціації тваринників України у програмі "Економіка" на телеканалі "Україна 24", повідомляють Патріоти України.

Чому зникне українське сало?

Як розповіли фермери, вартість кормів стрімко зростає. Годувати поросят нині на 20, а то й 40% дорожче, ніж торік. Окрім того, зазначають, що на український ринок стрімко завозять дешеве сало з Данії, Польщі та Нідерландів. З початку 2021 року імпортували понад 10 тисяч тонн сала.

За словами виконуючого директора Асоціації м'ясної галузі Миколи Бабенка, корми - це основна собівартість свиней. Тому вона становить 80% самої собівартості.

"Тобто в нас єдиний шлях — стимулювати зниження собівартості, і коли рівень собівартості на українських фермах буде хоча б як в ЄС, а повинен бути в перспективі й меншим, то, безумовно, ми забудемо про проблему імпорту", — розповів Бабенко.

Археологи виявили місце утіх Олександра Македонського у царському палаці на півночі Греції (відео)

субота, 11 травень 2024, 6:15

Як пише GreekReporter, археологи стверджують, що виявили ванну кімнату Олександра Македонського в палаці Айгай на півночі Греції. Палац Айгай, що розкинувся на 15 000 квадратних метрів, розташований у церемоніальному центрі стародавнього македонського ...

Захотілось гострих відчуттів: Українець зі всіма дозвільними документами на виїзд заплатив $1500, аби перепливти Тису

субота, 11 травень 2024, 5:58

На Закарпатті прикордонники зафіксували неординарний випадок: українець із всіма дозволами на виїзд за кордон вирішив переплисти річку Тису, заплативши переправнику 1500 доларів. Про це розповів офіцер Мукачівського прикордонного загону Олег Селезньов ...