В Україні шахраї оформлюють кредити на зниклих безвісти й полонених військових

В Україні шахраї оформлюють кредити на зниклих безвісти і полонених військових. Злочинці здійснюють перевипуск SIM-карток й отримують доступ до онлайн-банкінгу військових. Із рахунків захисників "знімають" залишок грошей, а також випускають кредитні картки й привласнюють суми позики. Про це розповіла Олеся Данильченко, заступниця директора Української міжбанківської асоціації платіжної системи ЄМА, в коментарі ЗМІ. Водночас військові можуть убезпечити себе, зазначають Патріоти України.

Як не стати жертвою шахраїв?

Данильченко зазначила, що військовослужбовці можуть захиститися від шахраїв, ідентифікувавши себе через мобільних операторів. Для цього потрібно прив'язати SIM-картку до свого паспорта.

"Якщо людина тривалий час не виходила на зв'язок, то її номер використовували для того, щоб відновити SIM-картку. Наприклад, із використанням останніх 3 цифр номера. За різними схемами відбувалося відновлення, але попередньо вони інформацію збирали про тих людей. Тому ми рекомендуємо, щоб ті, хто йде на фронт, знали, що у разі втрачання надовго мобільного зв'язку є ризик використання SIM-картки", – сказала експертка.

Джерело: Обозреватель

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...