В Україні шахраї поширюють фейк про виплати громадянам, які не виїжджали під час війни: Як діє схема

В Україні, зокрема, на Волині в соцмережах поширюють фейкове повідомлення про те, що начебто для усіх громадян, які залишилися в країні та не виїхали за кордон, виплатять грошову допомогу. За словами аферистів, допомога становить 14 тис. грн, передають Патріоти України.

Державну допомогу не можна оформити, перейшовши за посиланням на телеграм-канал. Інформацію про виплати від державних органів влади необхідно перевіряти на офіційних сайтах або за телефонами гарячих ліній цих установ, рекомендує проєкт "Брехунець".

"Увага, українці! Гарні новини для тих, хто залишився в Україні. Сьогодні Верховна Рада ухвалила закон про допомогу всім українцям, які залишилися в Україні. Допомогу у вигляді 14 000 грн зможе отримати кожен українець, який за період війни жодного разу не виїжджав за кордон. Якщо в сім’ї є діти, то на кожну дитину можна отримати ще по 4 тисячі гривень додатково.

Закон починає діяти з 30.09.2023 року. Для отримання допомоги треба заповнити заявку на офіційному сайті. Інструкцію щодо заповнення та офіційний сайт залишили за посиланням", – йдеться в повідомленні аферистів.

Скільки українців вже оновили дані через "Резерв+": У Міноборони назвали цифру

понеділок, 20 травень 2024, 10:50

Застосунком "Резерв+" скористалися 260 тисяч військовозобов'язаних українців. Про це повідомив речник Міноборони Дмитро Лазуткін. "Якщо говорити про застосунок "Резерв+", це сервіс новий, який запустився 18 травня, який одразу фактично викликав велики...

Мобілізація в Україні триває: Чи потрібно пред'являти військовий квиток під час відвідин сервісних центрів МВС

понеділок, 20 травень 2024, 9:55

З 18 травня набрав чинності новий закон про мобілізацію, але це жодним чином не вплине на обслуговування чоловіків у сервісних центрах МВС. «Під час звернення до сервісних центрів МВС чоловіки призовного віку отримуватимуть послуги без пред’явлення вій...