В Україні шахраї винайшли хитру "любовну" схему обману

Правоохоронці радять не відповідати на незрозумілі sms-повідомлення і не пересилати коди активації або коди підтвердження стороннім особам.

Шахраї в Україні придумали новий спосіб обману українців. На цей раз зловмисники попалися, коли намагалися обдурити співробітницю поліції, передають Патріоти України.

Як повідомляє прес-служба Національної поліції, шахраї намагалися заблокувати мобільний номер поліцейської і отримати онлайн кредити на її ім'я. "Схема полягає в наступному: спочатку на ваш мобільний номер приходить sms-повідомлення, що ви зареєструвалися на одному з сайтів знайомств. Через деякий час вам починають дзвонити незнайомці і розповідають, що тільки що листувалися з вами на сайті, і ви написали їм свій номер. Паралельно вам надходять повідомлення від незнайомців з різних номерів на усі месенджери, до яких привязная ваша sim-карта. Через деякий час вам надходять повідомлення з посиланнями з різних інтернет-сайтів онлайн кредитування про спробу взяти кредит на різні суми", - йдеться в повідомленні.

Справа в тому, що отримавши доступ до вашого телефону, шахрай отримує всю інформацію по інтернет-банкінгу. Крім того, на телефон зловмисника будуть приходити повідомлення з кодами і паролями. У поліції закликали не відповідати на невідомі номери і не переходити за невідомим посиланням. Також правоохоронці радять не відповідати на незрозумілі sms-повідомлення і не пересилати коди активації або коди підтвердження стороннім особам.

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....

Чому виникають провали в пам'яті після розпивання спиртного: Вчені назвали причини

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:24

Вживання спиртного не тільки підвищує ризик померти від серцевого нападу та інших хвороб у довгостроковій перспективі, але й може спричиняти провали в пам'яті буквально на наступний ранок, передають Патріоти України. Група вчених з Університету Пенсіль...