В Україні ще одній категорії громадян дозволили виїжджати за кордон: Про кого йдеться

В Україні дозволили виїжджати за кордон студентам або курсантам, які здобувають освіту за авіаційними спеціальностями, але є нюанс. Про це повідомив представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук, передають Патріоти України.

Зокрема, дозволили виїжджати студентам, які навчаються за авіаційними спеціальностями та не підлягають призову на військову службу під час мобілізації.

"Таким особам можна виїжджати за межі України, якщо вони потребують практичної льотної підготовки в іноземних закладах освіти або в авіаційних школах у звʼязку із закриттям повітряного простору нашої держави", - йдеться у повідомленні.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...