В Україні спростили отримання першого паспорта та ІПН: Де і як їх оформити

В Україні запустили комплексну послугу з оформлення перших паспортів та ІПН для підлітків ID-14. Про це повідомляє прес-служба Міністерства цифровий трансформації України, передають Патріоти України.

Тепер громадяни країни з 14 років можуть одночасно оформити паспорт і номер платника податків (ІПН). Для цього треба прибути до Центру обслуговування платників податків та подати заяву на призначення номера платника податків. А після його отримання - звернутися до відділу ДМС з оформлення паспорта. Така процедура займає всього близько 15 хвилин і вона безкоштовна. Документи, які дійсні 4 роки, можливо отримати за 20 днів. Номер платника податків не змінюється.

Отримати послугу можна:

  • у всіх відділах ДМС України;
  • в мережі центрів "Паспортний сервіс";
  • в деяких ЦНАП, що надають паспортні послуги.

З собою треба мати:

  • свідоцтво про народження;
  • довідку про реєстрацію місця проживання (при наявності);
  • документи, що засвідчують особу одного з батьків.

Під час карантину послуга доступна за місцем звернення, а після його завершення - за місцем проживання. "Запуск послуги ID-14 зменшує бюрократичне навантаження на громадян, мінімізуючи кількість візитів в держоргани", - йдеться в повідомленні.


Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...