В Україні стартувала вакцинація від грипу: Чи здатна вона захистити від коронавірусу

На тлі пандемії коронавірусу, в Україні також зростає захворюваність на грип. У країні почалася вакцинація проти грипу. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України, передають Патріоти України.

Всього до епідсезону 2020-2021 років в Україні поставлено 665 тисяч доз вакцини проти грипу. Найближчим часом 40 тисяч з них будуть надані для щеплення медпрацівників, які працюють з хворими на коронавірусну інфекцію.

"Не дивлячись на те, що інфекційна хвороба, викликана вірусом грипу, зазвичай протікає в неускладненій формі, вона може приводити і до важкого перебігу ... Циркуляція вірусів грипу під час пандемії COVID-19 в осінні і зимові місяці може мати важкі наслідки для вразливих груп населення. Тому важливим пріоритетом в цьому сезоні є вакцинація медпрацівників, які надають допомогу пацієнтам і реалізують заходи боротьби з COVID-19", - сказав заступник Міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Відзначається, що в минулому епідсезоні в Україні від грипу вакцинувалися 238 079 людей (0,6% населення), частка дітей серед щеплених склала 10,5%.

При цьому, як пише ORF.at, глава підрозділу Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) по готовності і боротьбі з грипом Анн Моен нагадала, що вакцина від грипу не захищає від коронавірусної інфекції.

Вона попередила про можливий брак вакцини від грипу через великий попит, який пов'язаний з пандемією коронавірусу. Моен зазначила, що масштабною вакцинацією уряди деяких країн хотіли запобігти збільшенню числа важких випадків грипу, щоб мати ліжка для пацієнтів з COVID-19.

Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...