У вати буде істерика: В Україні створили унікальну гирю, яка вміє кричати "Слава Україні" (відео)

На Вінничині презентували першу у світі гирю зі штучним інтелектом. У гирю вбудовано пристрій, який рахує кількість підйомів і на кожен 30-й підйом гирі пристрій вигукує "Слава Україні!", передають Патріоти України.

Спортивний снаряд вміє все це прораховувати завдяки нейронної мережі, заявив винахідник гирі Андрій Турко в ході презентації, опублікованій на YouTube-каналі Вінниця Інфо. "Це перша в світі спортивна гиря, в яку вбудований штучний інтелект. До Дня Незалежності ми спеціально зробили прошивку, яка може говорити "Слава Україні!" на кожні 30 повторів", - зізнався Турко, закликавши всіх взяти участь у флеш-мобі.

За його словами, ідея сподобалася Федерації гирьового спорту України, яка планує розвивати тему і навіть влаштувати змагання між Вінницею та Києвом. Винахідник зазначив, що демонстраційна версія гирі була виготовлена з алюмінію, проте в майбутньому будуть чавунні моделі вагою від 4 до 42 кг.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

Естонія змінює правила навчання для дітей українських біженців: Що треба знати

субота, 20 квітень 2024, 11:58

Влада Естонії ухвалила закон, що дозволяє виключати зі шкіл та дитячих садків дітей українських воєнних біженців, які покинули Естонію, не повідомивши про це навчальний заклад. Про це повідомила пресслужба парламенту країни, передає ERR, передають Пат...