В Україні суттєво похолодає: Синоптик розповів, коли чекати на зниження температури

Перші дві декади липня були в Україні аномально спекотними. Синоптичні умови над Європою почали змінюватися вже 19 липня і в регіонах сталося відчутне зниження температури. Про розповів синоптик Ігор Кібальчич в коментарі "Телеграфу", передають Патріоти України.

З його слів, розвиток антициклону Frederik над Німеччиною та країнами Бенілюкс сприяє надходженню прохолодного атлантичного повітря в глиб Європи. Тому стало помітне зниження температури в країні, починаючи із західних та північних областей.

"Спекотна погода ще зберігається на півдні та сході країни та Криму. У наступні дні тенденція похолодання збережеться аж до кінця місяця. Це означає, що середньодобові показники температури повернуться в норму і лише на півдні та сході продовжиться спека", - йдеться у повідомленні.

Від 21 до 25 липня на заході та півночі вночі температура повітря коливатиметься в межах +12-18°, а денна - близько +24-30°. Періодично у ці дні очікуються дощі. Місцями можливі грози і град. В центральних, південних і східних областях позначки на термометрах показуватимуть 31-36° вдень і +16-22° - вночі.

Синоптик наголошує, що від 26 до 31 липня очікується період із вищою температурою по всій країні, але рекордів не буде. Денна температура на півдні та сході становитиме +32-37°, а нічна - до +23°. У західних та північних регіонах - +26-31°С і +15-20° вночі.

Крім того, на Лівобережжі України та на Одещині продовжиться період сильної посухи та надзвичайного рівня пожежної небезпеки.

В Україні суттєво похолодає: Синоптик розповів, коли чекати на зниження температури

понеділок, 22 липень 2024, 22:40

Перші дві декади липня були в Україні аномально спекотними. Синоптичні умови над Європою почали змінюватися вже 19 липня і в регіонах сталося відчутне зниження температури. Про розповів синоптик Ігор Кібальчич в коментарі "Телеграфу", передають Патріо...

Тарифи на електроенергію зміниться? Ось коли в Україні може знову здорожчати світло

понеділок, 22 липень 2024, 21:40

Тариф на електроенергію не переглядатиметься до 1 травня наступного року. Про це йдеться у відповіді міністра енергетики України Германа Галущенка на запит нардепа Олексія Кучеренка, передають Патріоти України. "Ціна на електричну енергію для побутови...