В Україні в 11 разів зросла кількість респіраторних інфекцій

Дізнатися точно, з чим пов'язане зростання ТГРІ, на даний момент неможливо, оскільки масове тестування українців не проводять.

Незважаючи на те, що перший лабораторно підтверджений випадок захворювання COVID-19 в Україні, поширеним ускладненням якого є пневмонія, був зафіксований на початку березня цього року, ще з лютого в країні почалося зростання захворювань на гострі респіраторні інфекції (ТГРІ). У тому числі і пневмонією, передають Патріоти України з посиланням на BBC News Ukrainian.

Спочатку кількість ТГРІ виросло в три рази, потім - в шість, а далі - в 11 разів у порівнянні з 2019 роком.

Чи пов'язаний цей ріст з коронавірусом? Точно не відомо. Однак одна з сімейних лікарів столиці, з якою спілкувалися журналісти, розповіла, що перший пацієнт з нетиповими симптомами ГРВІ звернувся до неї ще в лютому цього року - дівчинка з батьками повернулася з Китаю. Тоді медик і запідозрила, що у пацієнтки коронавірус. А пізніше кількість пацієнтів медика з пневмоніями зросла втричі. «Це саме пневмонії, і дуже специфічні, - зазначила лікар, що побажала зберегти інкогніто: - До мене приходять люди з ознаками ГРВІ, виконують всі мої призначення, а позитивної динаміки немає. А потім, на десяту-дванадцяту добу я раптово вислуховую пневмонію, і таку тотальну, двосторонню».

Дізнатися точно, з чим пов'язане зростання ТГРІ, на даний момент неможливо, оскільки масове тестування українців не проводять - поки що медики дослідили біозразки у близько тисячі чоловік.

«Звичайно, коли говорять про сотні тисяч хворих в Україні, це просто математично неможливо. Мій прогноз - близько тисячі, і вони зосереджені в декількох регіонах. Але не більше», - сказав на умовах анонімності фахівець в галузі охорони здоров'я.

Новий скандал: На Закарпатті жінки напали на військових (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:14

19 квітня на Закарпатті стався черговий конфлікт між місцевими жителями та представниками Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Про ситуацію розповіли у Закарпатському обласному ТЦК, передають Патріоти України. Там ...

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...