
Головною рибою різдвяного столу є короп. Продавати його в Польщі починають із середини грудня, передають Патріоти України.
Для нього виставляють спеціальні басейни. При купівлі рибу виловлюють і продають живою. 1 кг такої риби - 120 грн. У супермаркетах пропонують філе з коропа, яке обійдеться у 150-170 грн. Причому філе лосося тут дешевше і коштує 130 грн.
"Поляки не уявляють різдвяного столу без коропа і готові віддати за нього будь-які гроші. Зазвичай готують 2-3 страви. Головна – короп у паніровці чи запечений з овочами. Родина мого чоловіка готує холодець з коропа. Кожна родина бере 2-3 рибини. Також готують страви з пструнга, оселедця. Є традиція також дарувати лусочки з різдвяного коропа, щоб були гроші у гаманці. Їх цілий рік носять у таємній кишені", - розповідає Дарина Поляк, яка живе у Варшаві.

У Києві короп можна купити від 45 до 65 грн за 1 кг. Ціна залежить від величини та сорту риби. Найдорожчий дзеркальний короп, який не має луски. "Взимку ціна на рибу невисока. Немає заборони на вилов риби, також є достатньо господарств, які розводять цю рибу в достатній кількості. Найвища ціна на рибу буде на початку весни, коли починається нерест. Торік у цей період кілограм коропа був по 80-90 гривень", - розповідє продавець риби Віктор Марцинюк.

Управління державної охорони 28 листопада за результатами тендеру замовило ТОВ "Автомобільний дім Атлант" легкових автомобілів на 52 мільйони гривень, передають Патріоти України. Компанія була єдиним учасником тендеру і отримала замовлення без конкурен...
У додатку Резерв+ з 2026 року з’явиться можливість отримувати попередження про формування та відправку повістки. Про це повідомив керівник Головного управління інформаційних технологій Міноборони Олег Берестовий, передають Патріоти України. За його сло...