Головною рибою різдвяного столу є короп. Продавати його в Польщі починають із середини грудня, передають Патріоти України.
Для нього виставляють спеціальні басейни. При купівлі рибу виловлюють і продають живою. 1 кг такої риби - 120 грн. У супермаркетах пропонують філе з коропа, яке обійдеться у 150-170 грн. Причому філе лосося тут дешевше і коштує 130 грн.
"Поляки не уявляють різдвяного столу без коропа і готові віддати за нього будь-які гроші. Зазвичай готують 2-3 страви. Головна – короп у паніровці чи запечений з овочами. Родина мого чоловіка готує холодець з коропа. Кожна родина бере 2-3 рибини. Також готують страви з пструнга, оселедця. Є традиція також дарувати лусочки з різдвяного коропа, щоб були гроші у гаманці. Їх цілий рік носять у таємній кишені", - розповідає Дарина Поляк, яка живе у Варшаві.
У Києві короп можна купити від 45 до 65 грн за 1 кг. Ціна залежить від величини та сорту риби. Найдорожчий дзеркальний короп, який не має луски. "Взимку ціна на рибу невисока. Немає заборони на вилов риби, також є достатньо господарств, які розводять цю рибу в достатній кількості. Найвища ціна на рибу буде на початку весни, коли починається нерест. Торік у цей період кілограм коропа був по 80-90 гривень", - розповідє продавець риби Віктор Марцинюк.
Український півзахисник Артур Мурза, який у березні 2024 року перейшов у російський Муром із Другої ліги, зізнався, що має подвійне громадянство. За словами Мурзи, якого цитує Sport24, він не відмовляється від громадянства України, однак мріє виступати...
Прикрий випадок стався наприкінці минулого тижня. За попередньою інформацією, у 14-річної школярки раптово і дуже стрімко стало перехоплювати дихання. Батьки негайно викликали карету швидкої допомоги. Ще до приїзду екстренки дівчина припустила, що погі...