В Україні вдвічі дешевша: Емігрантка розповіла про найдорожчу рибу Польщі (фото)

Лусочки з різдвяного коропа поляки дарують один одному, щоб були гроші у гаманці. Їх цілий рік носять у таємній кишені.

Головною рибою різдвяного столу є короп. Продавати його в Польщі починають із середини грудня, передають Патріоти України.

Для нього виставляють спеціальні басейни. При купівлі рибу виловлюють і продають живою. 1 кг такої риби - 120 грн. У супермаркетах пропонують філе з коропа, яке обійдеться у 150-170 грн. Причому філе лосося тут дешевше і коштує 130 грн.

"Поляки не уявляють різдвяного столу без коропа і готові віддати за нього будь-які гроші. Зазвичай готують 2-3 страви. Головна – короп у паніровці чи запечений з овочами. Родина мого чоловіка готує холодець з коропа. Кожна родина бере 2-3 рибини. Також готують страви з пструнга, оселедця. Є традиція також дарувати лусочки з різдвяного коропа, щоб були гроші у гаманці. Їх цілий рік носять у таємній кишені", - розповідає Дарина Поляк, яка живе у Варшаві.

У Києві короп можна купити від 45 до 65 грн за 1 кг. Ціна залежить від величини та сорту риби. Найдорожчий дзеркальний короп, який не має луски. "Взимку ціна на рибу невисока. Немає заборони на вилов риби, також є достатньо господарств, які розводять цю рибу в достатній кількості. Найвища ціна на рибу буде на початку весни, коли починається нерест. Торік у цей період кілограм коропа був по 80-90 гривень", - розповідє продавець риби Віктор Марцинюк.

Джерело: Gazeta.ua

"Найголовніше, щоб у мене не забрали російський паспорт": Український футболіст хоче виступати за збірну РФ

вівторок, 14 травень 2024, 11:44

Український півзахисник Артур Мурза, який у березні 2024 року перейшов у російський Муром із Другої ліги, зізнався, що має подвійне громадянство. За словами Мурзи, якого цитує Sport24, він не відмовляється від громадянства України, однак мріє виступати...

Відвезли в реанімацію: На Сумщині школярка потрапила до лікарні через отруєння електронною сигаретою

вівторок, 14 травень 2024, 9:59

Прикрий випадок стався наприкінці минулого тижня. За попередньою інформацією, у 14-річної школярки раптово і дуже стрімко стало перехоплювати дихання. Батьки негайно викликали карету швидкої допомоги. Ще до приїзду екстренки дівчина припустила, що погі...