
Головною рибою різдвяного столу є короп. Продавати його в Польщі починають із середини грудня, передають Патріоти України.
Для нього виставляють спеціальні басейни. При купівлі рибу виловлюють і продають живою. 1 кг такої риби - 120 грн. У супермаркетах пропонують філе з коропа, яке обійдеться у 150-170 грн. Причому філе лосося тут дешевше і коштує 130 грн.
"Поляки не уявляють різдвяного столу без коропа і готові віддати за нього будь-які гроші. Зазвичай готують 2-3 страви. Головна – короп у паніровці чи запечений з овочами. Родина мого чоловіка готує холодець з коропа. Кожна родина бере 2-3 рибини. Також готують страви з пструнга, оселедця. Є традиція також дарувати лусочки з різдвяного коропа, щоб були гроші у гаманці. Їх цілий рік носять у таємній кишені", - розповідає Дарина Поляк, яка живе у Варшаві.

У Києві короп можна купити від 45 до 65 грн за 1 кг. Ціна залежить від величини та сорту риби. Найдорожчий дзеркальний короп, який не має луски. "Взимку ціна на рибу невисока. Немає заборони на вилов риби, також є достатньо господарств, які розводять цю рибу в достатній кількості. Найвища ціна на рибу буде на початку весни, коли починається нерест. Торік у цей період кілограм коропа був по 80-90 гривень", - розповідє продавець риби Віктор Марцинюк.

У старих будинках радянської забудови досі працює алюмінієва проводка, яка не розрахована на навантаження сучасної техніки. Через це мережа перегрівається, зростає ризик пожеж і виходу з ладу дорогої електроніки. Про те, як захистити техніку від стрибк...
Німеччина планує скоротити виплати українським біженцям, які прибули після 1 квітня 2025 року. Про це пише видання Deutsche Welle з посиланням на законопроєкт, поданий Міністерством праці ФРН, передають Патріоти України. Кабінет міністрів Німеччини має...