В Україні вперше можуть обмежити подачу води: Стала відома причина

Через аномально суху осінь та зиму в Україні вперше можуть зменшити подачу води з водосховищ та обмежити права споживачів води. Про це йдеться в повідомленні Державного агентства водних ресурсів в Facebook. Там додали, що така ситуація сталася вперше за останні 120 років, передають Патріоти України.

Раніше колишній нардеп від "Блоку Петра Порошенко" Сергій Хлань заявив, що влада України може приховано готуватися до початку подачі води в анексований Росією Крим.

"Сьогодні на більшості річок України спостерігається низька водність. Відповідно до цього року на українських річках весняна повінь буде відсутня. Крім того, зауважимо, що маловоддя може привести до пересихання малих водотоків (річки, струмки, канали, - Ред.)", – йдеться у повідомленні.

За прогнозом Гідрометцентру, водність (об'єм води, який переноситься за одиницю часу) Дніпра біля Києва у березні очікується в середньому 1173 м3/с, або 81% від норми (норма березня – 1455 м3/с).

"Стаття 45 Водного кодексу України каже, що у разі настання маловоддя, права водокористувачів можуть бути обмежені або змінені умови водокористування в тому числі скиди води через греблі ГЕС", – посилаються на норму закону в агентстві.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

У Міноборони розповіли, чи з'являться ТЦК за кордоном та чи будуть вони вручати повістки

четвер, 25 квітень 2024, 16:42

Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки не будуть працювати за кордоном. Вручення повісток за межами України виглядає нереальним, передають Патріоти України з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна. "ТЦК за кордо...