В Україні вводять безкоштовне розмитнення "євроблях": Що треба знати

Розмитнення автомобілів в Україні хочуть зробити безкоштовним для ліквідаторів Чорнобильської катастрофи, які мають I і II категорії інвалідності, передають Патріоти України.

Зокрема, “ліквідаторам” хочуть дати право на ввезення на митну територію України машин, з моменту випуску яких пройшло не більше 7 років, для власного користування із звільненням від оподаткування митними платежами.

Така норма прописана у законопроекті №2277, який Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів порадив Верховній Раді схвалити за основу.

При цьому, чорнобильці, які скористалися правом безкоштовного розмитнення автомобілів втрачатимуть право на безоплатне користування всіма видами міського та приміського транспорту в Україні.

Зазначається, що право користуватися розмитненою безкоштовно машиною матимуть не лише самі “чорнобильці”, але й члени їх родин (батьки, чоловік або дружина, діти, включаючи усиновлених). Нікому іншому передавати права на керування транспортним засобом не можна – хіба що за умови присутності власника.

Автори законопроекту вважають, що таке нововведення дасть змогу суттєво зменшити соціальну напругу в суспільстві, що викликана неможливістю з боку держави швидко забезпечити транспортними засобам безоплатно або на пільгових умовах осіб з інвалідністю з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, віднесених до I та II категорій.

Будуть масові перевірки: У Міноборони попередили, чого чекати ухилянтам

вівторок, 16 квітень 2024, 18:30

Запізніле прийняття закону про мобілізацію привело до того, що ухилянти почуваються «наче риба у воді», і намагаються за будь-якої можливості уникнути призову, передають Патріоти України. Але ситуація повинна змінитися дуже скоро, заявив заступник міні...

Заявив, що його "спровокували": Суд оштрафував на 17 тис. чоловіка з Кіровоградщини, який показав поліції статевий орган

вівторок, 16 квітень 2024, 17:57

Чоловіка з Кіровоградської області оштрафували на 17 тисяч гривень за те, що він показав поліції свій статевий орган. Той заявив, що його "спровокували", передають Патріоти України. Про це йдеться у вироку Новгородківського районного суду Кіровоградськ...