В Україні винайшли унікальну медичну технологію: В Одесі почали виготовляти людські кістки з пластику

Знайомтесь з українцями, які винайшли унікальні технології, що рятують планету, людей, приносять купу грошей і буквально викликають "вау-ефект". Патріоти України пропонують ознайомитись з матеріалом телеканалу "1+1" про дуже перспективний старт-ап, котрий не поспішає бігти з України, не зважаючи на всі складності ведення бізнесу.

Які асоціації виникають у вас зі словом "пластик"? Зручність? Екологічна біда? Сміття? Який би варіант не обрали - він точно не збігатиметься з тим, що вигадав Денис Гурак та його команда в Одесі. Вони буквально друкують людські кістки.

"22 мільйони ортопедичних медичних операцій на рік у світі. Наші імпланти можуть бути застосовані в половині з таких операцій", - прогнозує керівник компанії Денис Гурак.

Фантастичних особливостей у їхньої ідеї дві.

  • Перша – це зможуть робити у кожній лікарні. Винахідники прогнозують, будь-яке травматологічне чи ортопедичне відділення захоче замовити таку послугу.
  • А друга, після імплантації заміненої частини скелета - штучна кістка заросте справжньою. Адже в людському організмі їхній пластиковий імплантат буквально розчиниться.
© ADAM Bioprinting / Facebook

У планах українських біоінженерів - вже нові горизонти.

"Ми дивимось у майбутнє і, можливо, будемо друкувати не лише кістки, а й інші органи – м'які", - з захопленням розповідає менеджер проєкту Михайло Плужник.

На український винахід чекають у лікарнях трьох континентів. Та коли медичне хай-тек диво з’явиться у вітчизняних ескулапів? І в яку копійку влетить пластикова нога, рука чи щелепа? Ви будете здивовані, коли дізнаєтесь ціну. Подробиці - цієї неділі, 7 листопада, в спецпроєкті "Дилери майбутнього" в ТСН.Тижні з Аллою Мазур на "1+1" та на сайті ТСН.ua.

У Міноборони України пояснили, як оскаржити висновок ВЛК в досудовому порядку

неділя, 5 травень 2024, 3:25

Обмежено придатні військовозобов'язані і не тільки можуть оскаржити висновок ВЛК через комісії вищого порядку і через суд. Про це йдеться в коментарі директора Департаменту охорони здоров’я міністерства оборони України Оксани Сухорукової в ефірі телема...

"Навіщо демонструвати домашній затишок зараз?": Нардепка Безугла обурилася кількістю пасок в соцмережах, українці відповіли

субота, 4 травень 2024, 23:53

Напередодні Великодня, у суботу, 4 травня, народна депутатка Мар'яна Безугла опублікувала в соцмережі допис із обуренням від великої кількості святкових пасок, які українці напекли та демонстрували на загал. Нардепка написала, що вважає неприйнятним де...