В Україні вирує найпотужніша в серпні магнітна буря, названо небезпечні дати

Працівники сонячних лабораторій попереджають ведуть постійне спостереження за нашою зіркою і попереджають про небезпечні явища, передають Патріоти України.

У дні підвищеної сонячної активності на Землі спостерігають магнітні бурі. У такі дати у метеозалежних людей може погіршитися самопочуття. В кінці серпня фахівці фіксують найсильнішу бурю в місяці.

Що таке магнітна буря?

Магнітні бурі - це збурення магнітного поля Землі, викликані спалахами на сонці. Такі коливання можуть негативно впливати на роботу систем зв'язку, а також людське здоров'я. Навіть невелике підвищення активності може відбитися на здоров'ї.

Коли найближча магнітна буря

20 серпня очікується магнітна буря потужністю 6 балів - найпотужніша в серпні. Потім підвищена сонячна активність триватиме ще 2 дні - 21 і 22 серпня, але її потужність знизиться. Наступні невеликі коливання очікуються 27 серпня. Більше в цьому місяці бур не буде.

Як захиститися від впливу магнітної бурі

Магнітні бурі найсильніше впливають на метеозалежних, літніх і хронічно хворих людей, а також на вагітних жінок. У дні магнітної бурі можливі наступні симптоми: головний біль, запаморочення, нудота, біль в суглобах і м'язах, сильна слабкість, підвищений тиск, загострення хронічних захворювань.

Щоб звести до мінімуму негативний вплив бурі, дотримуйтеся правил здорового способу життя за кілька днів до початку бурі і під час неї.

  1. Лягайте спати в один і той же час. Спіть не менше ніж 7 годин на добу.
  2. Намагайтеся уникати стресу та конфліктів.
  3. Відмовтеся від алкоголю, енергетиків, цигарок та кави. Пийте трав'яний чай.
  4. Зменшіть вживання жирної, смаженої та гострої їжі.
  5. Більше бувайте на свіжому повітрі і провітрюйте кімнату.
  6. Частіше ходіть пішки.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...