В Україні замість бензину заливають фальсифікат: Ось що може статися з автомобілем

Неякісний бензин може завдати великої шкоди автомобілю. Наприклад, може зруйнуватися фільтр та паливний насос у баку. Способів же "бодяжити" пальне - безліч, передають Патріоти України.

Як розповіли в Dexpens, для цього, зокрема, можуть занижувати октанове число. Що призведе до нерівномірного згоряння пального у двигуні.

Водночас октанове число можуть і штучно завищувати – що також негативно впливає на двигун. Зокрема, додають:

  • спирти та ефіри. Що за високої їх концентрації у паливі – близько 10% – призводить до зростання витрати пального, а в спеку може спровокувати утворення повітряних пробок у системі подачі пального;
  • ароматичні вуглеводні. Це призводить до збільшення кількості нагару. Крім того, негативно впливає на фільтр у баку, трубки паливної системи, різні ущільнювачі тощо.

Ще один спосіб – збільшення вмісту в паливі сірки. У поєднанні з водяною парою, завжди присутньою при згорянні, вона призводить до виникнення сірчаної кислоти. Яка, зі свого боку, дуже негативно впливає на двигун.

Нерідко в пальне додають воду. Взимку, зокрема, це може спровокувати замерзання вологи та блокування фільтра.

Визначити ж, що використовуване пальне неякісне, можна самостійно – не вдаючись до лабораторного аналізу. Зокрема, при регулярному використанні "бодяги":

  • впаде потужність авто і воно не буде нормально їхати;
  • авто погано запускатиметься;
  • відбуватиметься постійна і глибока детонація, мотор дуже сильно трястиме;
  • збільшиться витрата пального тощо.

Відкртився? Закарпатський ТЦК прокоментував інформацію про обшуки в хустського воєнкома

четвер, 22 серпень 2024, 23:45

Інформація про те, що до начальника Хустського районного територіального центру комплектування Василя Зубатова прийшли з обшуками, не відповідає дійсності. Про це йдеться в заяві Закарпатського обласного ТЦК та СП, передають Патріоти України. Пресслужб...

Побив секретаря міськради: Мер Ромнів отримав підозру (фото)

четвер, 22 серпень 2024, 22:29

Виконувач обов’язків керівника Сумської обласної прокуратури Олександр Коршун сьогодні повідомив про підозру очільнику однієї з територіальних громад Сумської області за фактом вчинення насильства щодо службової особи. За даними правоохоронців, 22 груд...