В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключень. Про це Федоров написав на своїй сторінці в соцмережі, передають Патріоти України.

За його словами, на мапі можна побачити провайдера у конкретному будинку, який може надати доступ до інтернету під час відключень світла від 4 до 72 годин. Саму ж мапу запустили наприкінці минулого року, проте тоді вона охоплювала лише декілька регіонів, зараз на ній - вся Україна.

“Якщо ви провайдер, який забезпечує інтернет на понад 4 години в умовах знеструмлень, і хочете, щоб вас додали на мапу ЛУН, пишіть на пошту misto@lun.ua з темою листа “Стійка Україна”. Важлива перевага цієї карти — користувач може перевірити оцінки інших користувачів про те, чи працює інтернет під час знеструмлень протягом того проміжку часу, який зазначив провайдер. Рекомендую не тільки читати ці відгуки, а й залишати свої, щоб на мапі були тільки достовірні дані. Через постійні російські атаки на енергоінфраструктуру в декількох регіонах відключають електрику, а доступ до інтернету має бути завжди, щоб елементарно залишатися на звʼязку”, - наголосив Михайло Федоров.

Він також підкреслив, що українцям обов’язково потрібно подбати про стабільний та стійкий інтернет вдома.

“Перевірте на мапі ЛУН чи спитайте в провайдера, чи може він забезпечити вас інтернетом при знеструмленнях. Одна з найефективніших та найбільш стійких оптоволоконних технологій — xPON. Вона найдовше може вас забезпечити стійким інтернет-доступом. Якщо хочете мати інтернет під час знеструмлень, раджу вибрати провайдера, який використовує оптоволоконні технології. Маємо бути гнучкими та готовими до будь-чого”, - додав міністр.

"Ми пишаємося, це щось виняткове": Перші у світі дев'ять близнюків, що вижили, святкують триріччя

неділя, 5 травень 2024, 7:59

Перші у світі дев'ять близнюків, що вижили, святкують 4 травня свій третій день народження. Вони насолоджуються цією подією вдома в Малі з батьками та шестирічною сестрою Судою. Про це пише Книга рекордів Гіннеса. Усі дев'ятеро дітей здорові та досягаю...

Нові правила: Хворих на діабет і ВІЛ можуть визнати придатними до служби й мобілізувати, - Міноборони

неділя, 5 травень 2024, 7:48

Придатними до служби в армії можуть визнавати навіть тих, хто страждає на серйозні захворювання, але зберігає достатню функціональність. Це стосується, зокрема людей із діабетом та ВІЛ, розповіла в ефірі телемарафону директорка департаменту охорони здо...