В Україні збираються збільшити штрафи "за шини": Як будуть карати водіїв

У Раді зареєстрували законопроєкт, який передбачає посилення відповідальності за порушення деяких правил дорожнього руху та зміну підходу до фіксації перевищення швидкості, передають Патріоти України.

У новому законопроєкті депутати пропонують посилити відповідальність водіїв у сфері безпеки дорожнього руху. Зокрема, стягувати штраф у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1 700 грн) за використання шин, які не відповідають сезону.

У разі повторного порушення сума штрафу становитиме від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів (3 400 — 8 500 грн) з позбавленням права керування авто від 3 до 6 місяців.

Також новий законопроєкт містить положення про те, що перевищення середньої швидкості руху почнуть визначати шляхом поділу подоланої автомобілем відстані на час, який був витрачений ним на проїзд певної ділянки дороги. Середньою швидкістю руху вважається швидкість, яка була визначена приладами контролю з функціями фото- та відеофіксації.

Правоохоронці нагадують, що штраф можна отримати і за номерний знак. Закритий, забруднений, не освітлений чи відсутній номерний знак на автомобілі — це порушення ПДР. За порушення цих вимог водієві загрожує штраф в розмірі 1190 гривень.

Зазначимо, що даний законопроєкт тільки подали до Верховної Ради. Щоб він набув чинності, він має пройти два читання й отримати підпис президента. Також його можуть відправити на доопрацювання.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...