В Україні з'явиться новий вид соціальної допомоги: У чому її особливість та як нараховуватимуть виплати

В Україні у 2024 році може з’явитися новий вид соціальної допомоги. Він залежатиме від базового доходу сім'ї. Про це в етері одного з телеканалів заявила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович, передають Патріоти України.

За її словами, відтак допомогу не будуть прив'язувати до нинішнього прожиткового мінімуму, а до певного базового доходу сім'ї.

Якщо людина мешкає одна, то базова величина становить 100% прожиткового мінімуму, вона має витрачати кошти на всі базові потреби.

Якщо є родина з 3 осіб (наприклад, мама, дитина та батько), то перший член буде мати 100%, другий, а це дитина, теж 100%, третій — 70%. Якщо є ще особа з інвалідністю чи пенсійного віку, то теж 100%.

Згодом усі суми підсумовуватимуть разом, а далі дивитимуться чи виходить базовий дохід на кожного. Якщо не виходить, різниця покривається уніфікованою соціальною допомогою. Проєкт ще повинні підтримати у парламенті. Система може запрацювати вже у 2024 році.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...