В Україні змінили правила оформлення одноразової грошової допомоги: Що потрібно знати заявникам

В Україні спростили процес подання заяв на призначення одноразової допомоги у разі загибелі чи інвалідності військовослужбовців. Про це повідомили у Мінветеранів, передають Патріоти України.

Зазначається, що Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до постанови КМУ №336, які спрощують подання заяви на виплату одноразової грошової допомоги особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих захисників та захисниць України.

Це означає, що подавати заяву до Мінветеранів на призначення одноразової грошової допомоги тепер можна не лише у паперовій, а й у електронній формі, зокрема через Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП).

При цьому, якщо необхідні для призначення допомоги дані є в архівах Мінветеранів, або містяться у відповідних Реєстрах та їх можливо отримати шляхом доступу до цих Реєстрів, громадянам не потрібно подавати пакет документів для призначення одноразової допомоги. Перевірити наявність даних та у разі потреби оформити заявку можна в електронному вигляді.

У Мінветеранів вважають, що таким чином вони борються з бюрократичними процедурами та спрощують надання послуг ветеранам та їхнім рідним.

Яку допомогу отримують родичі загиблих захисників України

Якщо сім'я загиблого одночасно має право на отримання одноразової грошової допомоги та одноразової грошової допомоги або компенсаційної виплати, встановлених актами законодавства, то їй виплачується одна з таких виплат на вибір.

Якщо під час бойових дій військовий, який має право на отримання винагороди, загинув, члени його сім'ї можуть отримати грошову допомогу у розмірі 15 млн гривень. Сума розподіляється між усіма отримувачами рівними частинами.

На сьогоднішній день претендувати на виплати можуть:

  • дружина чи чоловік загиблого військового;
  • діти;
  • батьки;
  • особи, які перебували на утриманні загиблого

На фронті загинув відомий український актор

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:59

Відомий український актор театру і кіно Євген Шумілов загинув на фронті. Сумну звістку повідомив у Facebook його близький друг Іван Марченко, передають Патріоти України. Він зазначив, що Євген Шумілов мобілізувався до лав ЗСУ два роки тому і вирушив на...

До України повертаються заморозки: Синоптики розповіли, де й коли суттєво знизиться температура

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:30

Синоптики попереджають про суттєве зниження температури повітря в Україні. Як наслідок - у низці регіонів очікуються заморозки. Про це повідомили в Укргідрометцентрі, передають Патріоти України. Синоптики попереджають про небезпечні та стихійні метеор...