В Україну йде "бабине літо": Синоптик дав прогноз і розповів, коли чекати потепління

В останні дні вересня та на початку жовтня синоптична ситуація зазнає деяких змін над Центральною та Східною Європою. Вона зачепить і Україну - до нас прийде потепління або так зване бабине літо, передають Патріоти України.

Але разом із ним відновляться й опади, які в окремих районах будуть інтенсивними та в супроводі гроз. Про це розповів синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич у прогнозі на meteoprog.ua.

За його словами, за рахунок просідання висотної улоговини на Середземномор'я та активізації у тих районах циклонічної діяльності й у бік України почне надходити тепле, вологе повітря з території Балканського півострова й Туреччини.

Температура суттєво підвищиться у більшості областей, місцями навіть до літніх показників. "Можна сказати, що друга половина тижня ознаменується настанням "бабиного літа" на більшій частині України, яке буде особливо відчутним у центральних, південних та східних областях", – пояснив фахівець.

За його словами, в середньому цього тижня стовпчики термометрів показуватимуть +8… +13 °С уночі, на півдні та сході +12… +17 °С. А вдень максимальні значення виявляться в межах +18... +23 °С, у південних і центральних областях подекуди +24... +28 °С.

Разом із тим у регіонах все одно дощитиме вночі та вдень. Місцями характерними також будуть тумани із погіршенням видимості до 200-500 метрів.

"На вихідні, 1-2 жовтня, утримається аномально тепла, а на півдні спекотна погода. Проте посилиться і циклонічна діяльність. Атмосферні фронти із заходу принесуть дощі різної інтенсивності на більшу частину території України", – зазначив синоптик.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...