В Україну йдуть дощі і похолодання: Синоптик повідомила про "погодні гойдалки"

Погода в Україні зміниться з 30 липня. В нашу країну йде атмосферний фронт, який принесе з собою невелике похолодання. У південній частині України спека спаде з 34 градусів до +28. На заході країни картина особливо не зміниться, там, як і раніше буде 25-28 градусів. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила Наталка Діденко, передають Патріоти України.

"На Сході та Півдні у четвер спека ще триватиме, адже фронт йде здалеку, з північного заходу Європи, трохи закашлявся, спека у південній частині та в східних областях почне слабшати 31 липня - 1 серпня. В Центрі 30-го серпня ще також очікується висока температура повітря-до +29 +33 градусів, хіба у Вінницькій буде трохи нижче, +28 +29 градусів", - повідомила синоптик.

У четвер, 30 липня дощі можливі в західних частинах нашої країни. "Короткочасні грозові дощі з можливими локальними шквалами, зливами і градом найбільш вірогідні 30-го липня в західних областях України, десь на Півночі, в Харківській області. А пізно ввечері в четвер прийдуть до центральної частини", - зазначила експерт.

За словами Діденко, на півдні, в Луганській і Донецькій областях завтра буде суха погода. У Києві 29 і 30 липня очікуються опади. "Столиця 30-го липня вже опиниться в тилу фронту, тому спека нарешті ослабне і протягом дня в четвер очікується +26 +28 градусів", - повідомила Діденко.

Гардероб льодовикового періоду: Вчені відкрили цікаві подробиці, в чому ходили неандертальці

четвер, 25 квітень 2024, 9:05

Саме неандертльцям приписують винахід одежі, в той час як предки сучасної людини розгулювали по Африці практично голими. Тодішній суворий клімат Євразії змушував первісних мисливців постійно мерзнути, особливо взимку. Учені отримали непрямі докази того...

Треба почекати: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло

четвер, 25 квітень 2024, 8:48

В Україні посеред цього тижня розпочнеться поступове підвищення температури. Втім, швидкого повернення тепла очікувати не варто. Про це NV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України. За її словами, на погоду вплив...