В Україну йдуть морози: Синоптики зробили важливе попередження

У січні синоптики прогнозують мороз по всій території України. Середня місячна температура становитиме 0-4°C морозу. Це вище, ніж середня місячна температура повітря у січні. Зазвичай було -1-6°C морозу, повідомляє Укргідрометцентр, передають Патріоти України.

Місячна кількість опадів очікується 21-60 мм. У західних областях менше, на решті території в межах середніх багаторічних значень.

1-2 січня на високогір'ї Iвано-Франкiвської, Закарпатської області та у горах Чернівецької очікується помірна сніголавинна небезпека 2-го рівня. У горах Львівщини — низька сніголавинна небезпека 1-го рівня.

2 січня в Україну прийде прохолодне повітря з півночі Європи. Опадів не очікується. На сході — невеликий мокрий сніг. На дорогах місцями ожеледиця. Температура вночі -1-6°C морозу, вдень від -2°C до +3°C тепла, в Карпатах вночі -8-13°C, вдень -4-9°C.

3 січня в Україні без опадів. На дорогах місцями ожеледиця. Температура вночі -1-6°C; у Карпатах вдень 0-5°C тепла, вночі до -12°C морозу.

Платити треба за лайку на вулиці та вдома: Українців почали штрафуюти за матюки

субота, 20 квітень 2024, 10:47

В Україні щоденно суди виписують десятки протоколів зі штрафами за матюки в публічних місцях. Розмір штрафів становить до 85 грн, передають Патріоти України. Якщо ж, наприклад, використати нецензурну лайку стосовно членів родини навіть вдома, це також...

Кілька дивом вцілілих по селах тварин дають надію: В Україні взялися відновлювати породу коней, котрою їздили давньоруські князі та запорозькі козаки

субота, 20 квітень 2024, 9:40

В Україні взялися відновлювати втрачену древню популяцію аборигенних поліських коней. Їх вважали вимерлими, але в селах у людей вдалося ще знайти кількох. Як відновлюють кінну породу, притаманну винятково для Полісся – у сюжеті кореспондентки ТСН Вален...