В Україну йдуть сильні дощі зі штормовим вітром: Синоптики розповіли, які області постраждають від негоди

Погода в Україні найближчими днями буде небезпечна. Синоптики спрогнозували підвищення температури повітря, але в більшості областей очікується сильний штормовий вітер. А місцями пройдуть опади, зазначають Патріоти України.

За прогнозом Діденко, опадів у п'ятницю буде мало - тільки ввечері на крайньому заході та в південних районах Одеської області. Однак майже всі регіони накриє сильним штормовим вітром.

"Південний вітер буде розганятися до 7-12 метрів в секунду, а пориви можливі до штормових, до 15-22 метрів в секунду. Температура повітря протягом дня підвищитися, очікується + 4 + 10 градусів. На Сході та північному сході свіже, +2 +5 градусів, а вночі ще й підморозить, -3 -7 градусів", - попередила синоптик.

У Києві в п'ятницю опади малоймовірні. Однак можливий дуже сильний вітер, тому Діденко закликала триматися подалі від старих дерев, білбордів і уважно вибирати місце для паркування автомобіля. Температура повітря в столиці вночі очікується близько 0, а вдень прогріється до +7 градусів.

"У суботу-неділю в Україні пройдуть періодичні дощі, буде тепло і вітряно", - попередила синоптик. За прогнозом Українського гідрометцентру, в п'ятницю дощі зачеплять Закарпаття, Волинь та Львів. В інших областях - без істотних опадів. Нічна температура повітря коливатиметься від 0 до -3 градусів, на сході -4 -7 градусів. Вдень очікується на сході та півночі +3 +5 градусів, в центрі та на заході +5 +8 градусів, на півдні прогріється до +9 +11 градусів.

В суботу дощами накриє всі регіони України, на північному сході можливий мокрий сніг. Нічна температура коливатиметься від + 2 до + 6 градусів, тільки на сході від -1 до -3 градусів.

Вдень на сході, заході та півночі +5 +8 градусів, у центрі +8 +10 градусів, у південній частині потеплішає до +11 +13 градусів.

В неділю дощем з мокрим снігом накриє західні області, а дощі пройдуть в центральних і південних областях, частково – на сході. Температура повітря знову почне знижуватися. Вночі очікується від 0 до + 5 градусів, на півдні до +7.

Вдень на заході та півночі від +3 до +7 градусів, в центрі та на сході +7 +10 градусів, в південній частині +11 +13 градусів.

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...