В Україну мчить холодний атмосферний фронт: Синоптик розповів, де та коли зміниться погода

У більшості областей найближчими вихідними очікується літній характер погоди з малохмарним небом та високими денними температурами. Однак на заході країни пройдуть дощі та грози, а температура дещо коливатиметься. Про це попередив синоптик Ігор Кібальчич, передають Патріоти України.

Він пояснив, що погодні умови в Європі у найближчі дві доби формуватимуться під впливом області низького тиску. Територія України перебуватиме на західній периферії малорухомого антициклону із центром у районі Середньої Азії та Південного Уралу. Таким чином, на більшій частині території нашої країни збережеться період теплої та сухої погоди.

"Проте, західні області опиняться у зоні впливу малорухомого холодного фронту з хвилями, який простягнеться від Греції до Білого моря. Тому тут пройдуть опади, а температурний фон зазнаватиме деяких коливань", - зазначив Кібальчич.

Погода 23 вересня

У суботу, за прогнозом синоптика, у західних областях вночі без істотних опадів, а вдень та ввечері пройдуть невеликі, подекуди помірні дощі з грозами. В окремих пунктах можливі шквали 15-17 м/с. Вітер буде південно-східний із переходом на південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме +12…+17 °С, вдень +25…+30 °С.

У північних областях буде мінлива хмарність, без опадів. Вітер південний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +11...+16 °С, вдень +23...+28 °С.

У центральній частині країни без опадів. Температура повітря вночі коливатиметься в межах +11...+16 °С, вдень +24...+29 °С.

У південній половині України та в Криму очікується малохмарна погода без опадів. Температура повітря вночі +11…+16 °С, вдень стовпчики термометрів покажуть +26…+31 °С. У східних областях очікується суха та малохмарна погода. Опадів не передбачається. Вітер південно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +10...+15 °С, вдень +23...+28 °С.

Погода 24 вересня

"У західних областях малорухомий атмосферний фронт стане причиною дощової та похмурої погоди протягом доби. Подекуди прогуркочать грози", - прогнозує Ігор Кібальчич. Вітер очікується змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься в межах +12...+17 °С, вдень +18...+23 °С, у Вінницькій та Житомирській областях буде +24...+29 °С.

У північних областях мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря вночі +12...+17 °С, вдень +25...+30 °С. У центральній частині України буде малохмарно та без опадів. Температура повітря вночі становитиме +11...+16 °С, а вдень повітря прогріється до +26...+31 °С.

У південних областях та в Криму буде мінлива хмарність. Вночі +13...+18 °С, вдень буде спека, +27...+32 °С. У східних областях опадів не передбачається. Вітер південно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +10...+15 °С, а вдень +23...+28 °С.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...