В Україну мчить тепло з Африки, яке зміниться погодними "гойдалками": Синоптики дали прогноз до кінця січня

В Україні за кілька днів очікується сильне потепління. Температура сягатиме весняних позначок. Такий прогноз озвучив народний синоптик Станіслав Щедрін, передають Патріоти України.

За його словами, потепління буде зумовлене теплим повітрям, що надійде до нас з Африки. "Знов весна посеред зими. З 13 січня до більшої частини Європи знов почнуть надходити аномально теплі повітряні маси з Африки, тому і в Україні знов очікується аномальне потепління до +8...+10", - спрогнозував він.

А далі в Україні до кінця січня очікується мінлива погода. У середині місяця, за прогнозом синоптиків, потеплішає, проте вже до 1 лютого на зміну плюсовій температурі прийдуть морози. Найвище стовпчики термометрів піднімуться на півдні – до +11 градусів тепла. Водночас на півночі країни потеплішає не більше ніж до +5 градусів.

Київ

У столиці до середини місяця морози зміняться плюсовою температурою. 13 та 14 січня вдень 0 градусів, а 19, 21 та 22 числа буде тепло до +5. До кінця місяця холоди повернуться: з 27 по 31 січня очікується -4 -2 градуси вдень. Переважно хмарно. З 9 по 12 січня, а також 27 та 29-31 січня очікуються опади у вигляді снігу, 14-16 січня, 18-20 та 25-26 січня – сніг з дощем.

Дніпро

У Дніпрі до п'ятниці синоптики прогнозують морози -6 -1 вдень, після чого встановиться плюсова температура, яка протримається до 24 січня. Наприкінці місяця очікується до -4 градусів морозу. Опади у вигляді дощу та снігу прогнозують на 15-23 січня, а також на 27, 28, 30 та 31 січня.

Львів

У Львові до 23 січня очікується плюсова температура до +7, але з мокрим снігом і дощем. Невеликі морози до -4 градусів прийдуть тільки до кінця січня.

Одеса

В Одесі майже весь місяць простоїть тепла погода. Максимально потеплішає 19 та 20 січня – до +10 +11. Періодично дощі та мокрий сніг, а мінусова температура очікується лише в останній день місяця.

Харків

Увесь тиждень з 9 по 15 січня в Харкові буде морозним, а з наступного трохи потеплішає – до +4 градусів вдень. Наприкінці місяця знову похолодає, з 27 по 31 січня очікується -3 -5 градусів морозу. Періодично можливі опади у вигляді дощу, снігу та мокрого снігу.

Рівне

У Рівному плюсова температура протримається до 23 січня, проте практично щодня з дощем та мокрим снігом. Наприкінці місяця, як і на решті території, прогнозують похолодання: 27-31 січня температура коливатиметься до -4 до -1 градуса вдень.

Як підтвердити право на відстрочку через інвалідність дружини - роз’яснення юриста

четвер, 2 травень 2024, 14:56

Чоловіки, які мають дружину з інвалідністю III групи, можуть отримати відстрочку від мобілізації. Про те, як підтвердити це право, розповіла юристка Галина Токмач, передають Патріоти України. Правозахисниця пояснила, що мобілізаційним законом, який наб...

Символ незламності українського духу: У Києві з'явився рекордний мурал з Залужним (фото)

четвер, 2 травень 2024, 13:30

У Києві з'явився найбільший мурал, присвячений колишньому Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному, повідомляють Патріоти України. "Ми це зробили! Наш перший і далеко не останній рекорд! Пишаюся тим, що ми робимо і пишаюся тими з ким м...