В Україну мчить циклон зі сніговими зливами: Синоптики розповіли, які області постраждають

Погода в Україні не на жарт зіпсується до кінця робочого тижня. Незважаючи на короткочасне потепління, в деяких областях розгуляється циклон зі зливами упереміш зі снігом, передають Патріоти України.

Згідно з прогнозами Українського гідрометцентру, сильно негодити буде в п'ятницю 3 грудня в західних областях - крім опадів там похолодає. А ось інші області поки що залишаться в зоні високої температури і втримаються від опадів.

Сьогодні ж 2 грудня на заході і півночі невеликий сніг, температура вдень +3... +9 градусів, на півдні +7... +12. Також синоптики прогнозують сильний вітер, 7-12 метрів в секунду.

3 грудня на заході похолодає до +1... +4 градусів, тут очікуються сильні дощі, сніг. На півночі теж стане холодніше, +3... +6, незначний дощ, сніг. А в інших областях без опадів і тепло, +8... +12, на півдні до +14 градусів. По всій країні сильний вітер, 7-12 метрів в секунду.

Що буде в Києві, прогноз на тиждень

За інформацією Наталки Діденко, сьогодні в Києві місцями невеликі опади. Вітер південно-західний, поривчастий, некомфортний. При цьому вдень потеплішає до +7 градусів.

Надалі температура повітря знову почне знижуватися. "З найближчої перспективи, для кращого планування справ, часу або гуляння: складною, з опадами (дощ і сніг) і сильним вітром очікується погода 6-7 грудня. Вискочить циклон", - додала синоптик.

Естонія змінює правила навчання для дітей українських біженців: Що треба знати

субота, 20 квітень 2024, 11:58

Влада Естонії ухвалила закон, що дозволяє виключати зі шкіл та дитячих садків дітей українських воєнних біженців, які покинули Естонію, не повідомивши про це навчальний заклад. Про це повідомила пресслужба парламенту країни, передає ERR, передають Пат...

Перевірте список! Які українські прізвища означають, що у ваших жилах тече єврейська кров

субота, 20 квітень 2024, 11:47

Багато українців мають родові імена, які походять від назв інших народів, від євреїв також, передають Патріоти України. На правобережній частині України єврейське населення становило значну частку жителів міст. Як пише у своїй книзі "Сучасні українськ...