В Україну після аномального тепла повернуться морози: Синоптикиня дала прогноз

На мешканців України в січні-2023 очікує похолодання. Вже 5-7 числа температура в Києві вночі може впасти до -5 градусів, але значні морози прогнозують пізніше, приблизно у другій половині місяця. Таким прогнозом поділилася замначальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня у коментарі "РБК-Україна", передають Патріоти України.

Вона пояснила: розрахунки можуть ще змінитися, але наша країна перебуває в помірних широтах – тому взимку періоди похолодання все одно будуть. "У нас не може бути місяць чи два тепло. Все одно якісь періоди холодної погоди будуть. Швидше за все, це буде десь кінець січня або після 15 січня", – сказала Голеня.

За її словами, "такого ще не було", щоби перший місяць року в Україні пройшов взагалі без морозів. "Навіть у найтеплішому січні 2007 року після 20 числа відбулося різке зниження температури до 16-20 градусів, на північному сході – до мінус 23 градусів", – розповіла синоптикиня. Вона вважає, що 2023-го "може бути щось подібне" й українці проведуть зі снігом і морозами якщо не свято Різдва, то Водохреща. "Скоріш за все, у другій половині, особливо в останній декаді, може бути холодно, з морозами", – уточнила експертка.

Змушена залишити сцену: Катерина Кухар вся в сльозах розповіла, що отримала серйозну травму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:05

Українська артистка балету Катерина Кухар у сльозах розповіла, що дістала серйозну травму і не зможе закінчити тур, передає NV. Кухар звернулася до шанувальників у сторіс в Instagram і зізналася, що надірвала м’язи під час одного зі своїх виступів. ....

"Ми робимо все можливе": Українські футболісти отримають посилений захист на чемпіонаті Європи

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:57

Німецькі органи безпеки посилено охоронятимуть збірну України під час участі в чемпіонаті Європи з футболу, який пройде влітку в ФРН. Це підтвердила федеральна міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер в інтерв'ю газеті Rheinische Post, пише DW...