В Україну після аномального тепла повернуться морози: Синоптикиня дала прогноз

На мешканців України в січні-2023 очікує похолодання. Вже 5-7 числа температура в Києві вночі може впасти до -5 градусів, але значні морози прогнозують пізніше, приблизно у другій половині місяця. Таким прогнозом поділилася замначальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня у коментарі "РБК-Україна", передають Патріоти України.

Вона пояснила: розрахунки можуть ще змінитися, але наша країна перебуває в помірних широтах – тому взимку періоди похолодання все одно будуть. "У нас не може бути місяць чи два тепло. Все одно якісь періоди холодної погоди будуть. Швидше за все, це буде десь кінець січня або після 15 січня", – сказала Голеня.

За її словами, "такого ще не було", щоби перший місяць року в Україні пройшов взагалі без морозів. "Навіть у найтеплішому січні 2007 року після 20 числа відбулося різке зниження температури до 16-20 градусів, на північному сході – до мінус 23 градусів", – розповіла синоптикиня. Вона вважає, що 2023-го "може бути щось подібне" й українці проведуть зі снігом і морозами якщо не свято Різдва, то Водохреща. "Скоріш за все, у другій половині, особливо в останній декаді, може бути холодно, з морозами", – уточнила експертка.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...