Пережили жахи полону: В Україну повернулися двоє громадян, яких три роки утримували в Іраку

З Іраку додому повернулися двоє українських громадян - Євген Фоменков та Олександр Санпітер. Їх ще у липні 2017 року захопили й утримували на території цієї країни, передають Патріоти України.

Повернення українців додому стало можливим завдяки спільній і послідовній роботі Офісу Президента, Міністерства закордонних справ та інших державних структур.

В Україну повернулися Євген Фоменков та Олександр Санпітер, яких захопили й утримували на території Іраку з липня 2017 року. Володимир Зеленський особисто координував процес звільнення українців.

"Хочу, щоб кожен знав: ми пам'ятаємо про всіх, хто незаконно утримується в інших країнах. І ми робимо все можливе, щоб вони швидше повернулися на батьківщину", – наголосив президент.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба запевнив, що "Україна ніколи не кине свого громадянина напризволяще", де та в яку ситуацію людина б не потрапила.

Водночас уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова наголосила, що поверненню українців на батьківщину передувала значна системна робота.

Шалена спека чи холод? Синоптик розповіла, яким буде літо в Україні

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:40

Усі мріють про тепле та приємне літо. Давати чіткі прогнози щодо погоди влітку ще зарано. Утім, Віра Балабух, кандидатка географічних наук, завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і ...

У Міноборони пояснили, чи повертатимуть право керувати авто після оновлення даних у ТЦК

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:31

Суд може обмежити право на керування автомобілем тим, хто намагається уникнути оновлення даних у ТЦК, але після виконання вимог законодавства це обмеження скасують. Про це розповів речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в етері телемаратон...