В Україну повертається потужне потепління: Синоптик розповіла, коли відступить холод

У Україну повертається потужне потепління, якого слід чекати в другій половині тижня. Синоптики обіцяють температуру до +20 градусів на півдні, але й інші регіони встигнуть погрітися в променях чергового "бабиного літа". Такі температури кінця жовтня вважаються аномальними. Так, згідно з прогнозом Наталки Діденко, погрітися можна буде 22-23 жовтня. В столиці потеплішає до +14+19 градусів, передають Патріоти України.

Що стосується вівторка, 20 жовтня, в Україну йде західний антициклон, який "віднесе дощі", але прохолода, аж до заморозків, посилиться.

"20-го жовтня хіба що на Півночі України є ймовірність невеликих локальних дощиків, з тих, що лякають, але погоди не роблять. А так - практично всюди буде без опадів", - зазначає Діденко. При цьому вірогідні тумани, потрібно бути особливо обережними на дорогах. Щодо температури повітря, то вночі очікується +1+6 градусів, місцями заморозки, завтра вдень у більшості областей +8+13 градусів, на Півдні +12+16.

"Вітер з північного заходу, на Київщині, Чернігівщині, Сумщині, Харківщині, Луганщині - поривчастий, некомфортний", - додала синоптик. У Києві 20 жовтня без істотних опадів, але вітер поривчастий і "колючий". Вночі у столиці +3+6, а вдень скромні +9+10 градусів. Синоптики Українського гідрометцентру також порадували картами погоди на четвер і п'ятницю 22-23 жовтня. У ці дні буде тепло і сонячно, але ночі - холодні.

Хто отримає відстрочку від мобілізації з 1 травня за новим законом - повний перелік

вівторок, 30 квітень 2024, 8:30

За новим законом про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня, всі військовозобов'язані чоловіки повинні будуть оновити дані про себе у ТЦК. Це потрібно не тільки для регулювання процесу мобілізації, а й для надання відстрочки від служби, передають...

Великий вівторок Страсного тижня: Традиції, особливості, прикмети, головні заборони дня

вівторок, 30 квітень 2024, 8:14

У Великий вівторок думають про Страшний Суд і воскресіння мертвих, згадується викриття Христом фарисеїв, які за зовнішньою побожністю приховували холодність і бездушність. Вівторок, під час головного тижня перед Великоднем називають Страсним або Велики...